Gram altın yeniden yükselişe geçti

Geçtiğimiz hafta peş peşe rekorlar kıran altının gramı, yeni güne 2 bin 907 lira seviyesinden başladı. Çeyrek altın 4 bin 990 liradan, Cumhuriyet altını ise 19 bin 880 liradan alıcı buluyor.

altin habermeydan

Gram altın yeniden yükselişe geçti.

Altının gramı, güne yükselişle başlayarak 2 bin 907 liradan işlem görüyor.

Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak satış baskısıyla seyreden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,9 düşüşle 2 bin 896 liradan kapattı.

Bugün ise altının gram fiyatı, saat 09.45 itibarıyla yüzde 0,4 artışla 2 bin 907 lira seviyesinde. Aynı saatlerde çeyrek altın 4 bin 990 liradan, Cumhuriyet altını ise 19 bin 880 liradan satılıyor.

Ons Altın 2 Bin 645 Dolara Yükseldi
Dün satış ağırlıklı bir performans gösteren ons altın, şu an önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 2 bin 645 dolardan işlem görüyor.

Dünya genelinde enflasyonla mücadelede sona yaklaşıldığı belirtilirken, ekonomilerin bu süreci resesyona girmeden atlatıp atlatamayacağı sorusu hala gündemde.

Öte yandan, dün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği’nin yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin genel olarak sağlam bir durumda olduğunu ve Fed’in bunu korumak için gerekli araçları kullanmaya devam edeceğini ifade etti.

Powell, iş gücü piyasasında daha fazla soğumaya gerek olmadığını vurgulayarak, ekonominin beklendiği gibi performans göstermesi durumunda bu yıl iki kez daha 50 baz puanlık faiz indirimi yapılabileceğini belirtti.

Fed’in Faiz İndirimi Devam Edebilir
Para piyasalarındaki beklentilere göre, yıl sonuna kadar Fed’in toplamda 75 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı öngörüsü güçlü bir şekilde korunuyor. Kasım ayında ise yüzde 61 ihtimalle 25 baz puanlık bir indirime gidilmesi bekleniyor.

Analistler, bugün yurt içinde ve dünya genelinde imalat sanayi PMI, Euro Bölgesi’nde enflasyon ve ABD’de JOLTS açık iş pozisyonu verilerinin izleneceğini belirtti. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 660 dolar direnç, 2 bin 620 dolar ise destek seviyesi olarak değerlendiriliyor.

Exit mobile version