Gıda denetimlerinde “karekod” dönemi başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda işletmelerinin denetim durumlarının tüketiciler tarafından takip edilmesini sağlayan karekod uygulamasını başlattı.

karekod donemi habermeydan

Gıda denetimlerinde “karekod” dönemi başlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, uluslararası “tarladan sofraya gıda güvenilirliği” yaklaşımı çerçevesinde, gıda işletmelerinin denetim süreçlerini tüketicilere şeffaf bir şekilde sunmak amacıyla “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması”nı başlattı. Bu uygulama ile her bir işletmeye özel karekod içeren görseller, gıda işletmeleri tarafından gönüllü olarak sergilenmek üzere, https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden indirilebilecek.

Tüketiciler, bu görseller üzerindeki karekodları “Tarım Cebimde” mobil uygulaması aracılığıyla taratarak işletmelere ait kayıt/onay numarası, unvan, adres ve en son yapılan denetim tarihi gibi bilgilere erişebilecekler. Bu sayede, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak ve Bakanlığın yaptığı denetimlerin görünürlüğünü artırmak hedefleniyor.

Gıda işletmeleri ise https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresindeki “İşletme Karekod Oluşturma” menüsünden uygulamaya dahil olabilecekler. Gerçek kişi işletmeler için iş yeri sahibinin kimlik ve işletme kayıt/onay numarası, tüzel kişi işletmeler için ise vergi ve işletme kayıt/onay numarası verileri girilerek karekod içeren belgeler hazırlanacak ve işletme tarafından erişilebilir bir alanda sergilenecek.

Bu yöntemle, tüketicilerin işletmeler hakkında detaylı bilgiye kolayca erişmesi ve güvenilir gıda tedarik etmeleri amaçlanıyor.

Exit mobile version