Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak gençlere müjdeleri sıraladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlere verilecek vergisiz cep telefonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Osman Askin Bak genclere mujdeleri siraladi habermeydan

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak gençlere müjdeleri sıraladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2024 yılı bütçesi için Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yaptı. Bakan Bak, sunumda gençlere sağlanacak olan cep telefonu ve bilgisayar vergi muafiyeti, ücretsiz internet ve Genç Kart uygulamaları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bakan Aşkın Bak’ın yapmış olduğu sunumdan satır başları:

“Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacağız.

Gençlerimize operatör ayrımı olmaksızın aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz. Gençlerin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceği hem de bakanlığımızın sunduğu imkanlardan faydalanabileceği Genç Kart projemizi hayata geçiriyoruz.”

”Bu yıl sporcularımız katıldıkları uluslararası müsabakalarda 6.231 madalya aldılar”

”Bu yıl sporcularımız katıldıkları uluslararası müsabakalarda 6.231 madalya aldılar. Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlarına 9 dalda 42 kota kazandık. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na ise 8 branşta 35 kota kazandık. 2023 Avrupa Oyunları en çok madalya aldığımız Avrupa Oyunları oldu. A Milli Futbol Takımımız Almanya’da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmayı garantiledi.

Bakanlığımız için öngörülen 2024 yılı bütçe ödeneğinin toplam 171 milyar 30 milyon 724 bin TL olmuştur.

Bu yıl yurtlarımıza başvuran öğrencilerimizin yüzde 96’sı yerleşti. Yerleştirme sürecimiz sürüyor. Tarihimizin en yüksek yerleştirme oranına ulaştık.”

KYK yurdundaki asansör kazasına ilişkin açıklama

Sorumluların adalet önünde mutlaka hesap vereceğini belirten Bakan Bak, ”Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yaptığımız ortak bir çalışma ile tesislerimizdeki asansörlerimize bir karekod koyacağız. Dileyen herkes o karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini ve takvimini görebilecek” dedi.

”Acı hepimizin acısıdır. Evlat hepimizin evladıdır.” diyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ”Sizlerden ricam kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarla bu meselenin suiistimal edilmesine izin vermemenizdir” ifadesini kullandı.

Exit mobile version