G20 ülkelerinde ekonomik büyüme stabil kaldı

G20 ülkelerinde ekonomik büyüme, yılın ikinci çeyreğinde çeyreklik bazda yüzde 0,7 oranında gerçekleşerek yatay bir seyir izledi.

g 20 ekonomi habermeydan

G20 ülkelerinde ekonomik büyüme stabil kaldı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), yılın ikinci çeyreğine ilişkin G20 ülkelerinin mevsimsel etkilerden arındırılmış öncü büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre, G20 ülkelerinde ekonomik büyüme çeyreklik bazda yüzde 0,7 oranında yatay bir seyir izledi. Bu dönemde G20 ülkelerindeki büyümeye en yüksek katkı, Çin, Hindistan ve ABD ekonomilerinden sağlandı.

Çin ve Hindistan ekonomileri sırasıyla yüzde 0,7 ve 1,3 oranında büyüme gösterdi. ABD ekonomisi ise yüzde 0,7 büyüme kaydetti. Japonya, yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,6 daraldıktan sonra ikinci çeyrekte yüzde 0,7 büyüme sağladı. Brezilya ve Suudi Arabistan, yüzde 1,4 ile en yüksek büyüme oranlarına ulaştı.

Diğer G20 ekonomileri, grup ortalamasından daha zayıf bir performans sergilerken, Güney Kore ve Almanya sırasıyla yüzde 0,2 ve yüzde 0,1 daraldı. Yılın ikinci çeyreğinde G20 ülkelerinde geçen yılın aynı dönemine göre ekonomik büyüme yüzde 3,1 olarak gerçekleşti. Bu dönemde en yüksek büyüme oranı ise yüzde 6,8 ile Hindistan’da görüldü.

Exit mobile version