Forbes Açıkladı! 2023 Dünyanın En Güçlü Kadınları

Forbes dergisi, "Dünyanın En Güçlü Kadınları" başlığı altında 100 kişilik listeyi açıkladı. Listede yer alan tek Türk bu yıl da Güler Sabancı oldu.

2023 Dunyanin En Guclu Kadinlari habermeydan

Forbes Açıkladı! 2023 Dünyanın En Güçlü Kadınları.

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes dergisi, medya ve eğlence dünyasında “En Güçlü 10 Kadın” listesini açıkladı. 2023 listesi her zaman olduğu gibi dört ana ölçütle belirlendi: Para, medya, etki ve etki alanları. Siyasi liderler için gayrisafi yurtiçi hasıla ve nüfus; şirket liderleri içinse gelir, servetleri ve çalışan sayıları önemliydi. Tüm liderler için medyada bahsedilme oranları ve sosyal erişimleri analiz edildi. Sonuç: Dünyayı tanımlayan politikaları, ürünleri ve siyasi mücadeleleri şekillendiren 100 kadın.

Güler Sabancı bu yıl da listede

Geçen yıl listede 81. sırada bulunan iş insanı Güler Sabancı, 77. sıraya yükseldi. Derginin internet sitesinde yer alan açıklamada Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı’nın Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nde de Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu hatırlatılırken, European Round Table for Industry’nin (ERT) ilk kadın üyesi olduğu belirtildi. Ayrıca Güler Sabancı’nın, MIT Energy Initiative’in Dış Danışma Kurulu’nda görev aldığı anımsatıldı.

2023 Forbes Dünyanın En Güçlü Kadınları listesinde yer alan ilk 10 isim şöyle:

1- Ursula von der Leyen

2- Christine Lagarde

3- Kamala Harris

4- Mary Barra

5- Abigail Johnson

6- Melinda French Gates

7- Giorgia Meloni

8- Karen Lynch

9- Julie Sweet

10- Jane Fraser

Exit mobile version