Fed yetkilisinden hızlı gevşeme konusunda uyarı

St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçtiğimiz ay faiz oranlarını yarım puan düşürme kararını desteklediğini belirtti, ancak gelecekteki indirimlerin daha kademeli bir şekilde yapılmasını tercih ettiğini ifade etti.

fed habermeydan

Fed yetkilisinden hızlı gevşeme konusunda uyarı…

St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem, “Ekonominin mevcut durumu göz önüne alındığında, erken ve aşırı gevşemenin maliyeti, geç ve yetersiz gevşemenin maliyetinden daha yüksek olacaktır” dedi. Musalem, “Politika faizinde daha kademeli indirimlerin zaman içinde daha uygun olacağına inanıyorum. Sabır, FOMC’ye fiyat istikrarı konusunda iyi hizmet etti ve şu anda da aynı şekilde uygun olmaya devam ediyor. Ancak, gelecekte yapılacak politika değişikliklerinin boyutu ya da zamanlaması hakkında kesin bir hüküm vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

New York Fed Başkanı John Williams ise Financial Times’a verdiği röportajda, ABD Merkez Bankası’nın ekonomide yumuşak iniş sağlamak için “iyi bir konumda” olduğunu belirtti. Williams, eylül ayında açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşarak ABD ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini ve “Eylül’deki yarım puanlık faiz indirimi, gelecekteki hareketlerimiz için bir kural değil” dedi. Ayrıca, faiz oranlarını talebi azaltmayan “nötr” bir seviyeye kademeli olarak getirmeyi hedeflediğini vurguladı.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ise ABD’deki işgücü piyasasının gücünü koruduğuna dikkat çekti.

Exit mobile version