Fahiş kira balonu patladı!

Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, "Kira fiyatları çok yükselmişti, adeta bir balondu, o balon patladı" dedi.

fahis kira balonu habermeydan

Fahiş kira balonu patladı.

Antalya’da her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan bir şehir olarak bilinirken, son zamanlarda Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın etkisiyle başlayan göç dalgası nedeniyle kira fiyatlarının önemli ölçüde arttığını görmekteyiz. Ancak günümüzde, Antalya’ya yönelik göç dalgasının neredeyse durma noktasına geldiğini belirten Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, bu gelişmenin emlak sektörü üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Çağlar, “Kira fiyatları Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından arttı. Ülke genelinde ise depremden sonra arttı. Bu fiyatların artmasıyla ortaya fahiş fiyatlar çıktı. Şimdi günümüze geldiğimizde Antalya’da fiyatlar çok yüksekti. Antalya’nın yerlisi dahi merkezi ilçelerdeki evlerini kiraya vererek dışarı ilçelere göç etti. Memurlar tayin istemek zorunda kaldı. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan göçün ardından kira fiyatları çok yükselmişti, adeta bir balondu, o balon patladı. Fiyatlar şuanda düşmedi, olması gereken yerlere geldi. Şimdi mahalleye çıktığımız zaman kiralık ev yazıları görebiliyoruz, 3-5 ay önce görmek mümkün değildi” ifadelerini kullandı.

Pandeminin fiyatların yükselmesinde etkili olduğunu söyleyen Çağlar, “Pandemiden sonra bu kira artışları oldu, malum inşaatlar durmuştu. İnşaat sektörü başladı artık, hayat normale döndü” dedi. Çağlar, asgari ücretli çalışanlar için Antalya’da kira fiyatlarının halen yüksek olduğunu da ifade etti.

Kayıt dışı çalışan emlakçıların da fiyatların artmasında etkisi olduğunu anlatan Çağlar, yabancı uyruklu kişilerin rent a car firmalarından araç kiralayarak korsan taksicilik yaptıklarına dikkat çekti ve bu konularda denetimin artmasını istedi.

Exit mobile version