Emekliye yüzde 25 zam düzenlemesi kabul edildi

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam düzenlemesi, AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Emekliye yuzde 25 zam duzenlemesi kabul edildi habermeydan

Emekliye yüzde 25 zam düzenlemesi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, emekli aylıklarında artış öngören düzenleme, muhalefetin en düşük aylığın asgari ücret düzeyinde olması önerisine karşı AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile yüzde 25 olarak kabul edildi.

Geçtiğimiz günde memur emeklilerine yüzde 25 zam yapılması ve memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılmasına ilişkin maddeler kabul edilmiştir.

Emeklinin zam ve farkları bu ay maaşlara yansıyacak

SSK ve Bağkur emekli aylıklarına ilişkin 18. madde, değişiklik yapılmadan TBMM Genel Kurul’da kabul edildi. Emeklilere yapılacak zam oranı yüzde 25 olacak. Verilecek zam, emeklilerin kök maaşlarına yansıyacak.

Memur emeklilerinin ödemeleri her ayın 1’inde yapılıyor. Yüzde 25’e tekabül eden fark, ay içinde emekli memurlara verilecek. SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin de zamlı aylıklarını, 17 ila 28 Temmuz’da alması bekleniyor.

CHP vekillerinin yüzde 34 artış önergesi reddedildi

Zammı düzenleyen 18. Madde görüşülürken CHP milletvekilleri emekli maaşlarına yüzde 34 artış içeren önerge verdi. Ancak bu önerge AKP oylarıyla reddedildi. CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, ”7 bin 500 lira alanlar hiç zam almayacak. Ortalama 9 milyon emekli açlık sınırının altında buradan çıkacak kararları gözlemekte. Keşke beraberce emekliler için güzel bir karar çıkarabilmiş olsaydık. AKP’liler sizden rica ediyorum, emekliler için birlikte düzenleme çıkaralım. Yoksa tarihinize leke olarak geçecek” dedi.

 

Exit mobile version