Emekli bayram ikramiyesi 3 bin liraya yükseltilecek

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya yükseltilmesini içeren düzenleme, TBMM Adalet Komisyonu'nda onaylandı ve 8. Yargı Paketi kapsamında yer aldı.

emekli bayram ikramiyesi habermeydan

Emekli bayram ikramiyesi 3 bin liraya yükseltilecek.

Meclis Adalet Komisyonu tarafından kabul edilen 43 maddelik kanun teklifi, çeşitli önemli düzenlemeleri içermektedir. Bu kapsamda, ‘Makul sürede yargılanma hakkının ihlali’ iddiasıyla yapılan itirazlar ve ‘haksız tutuklama’ iddiaları için yeni bir düzenleme getirilmekte olup, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmadan önce Tazminat Komisyonu’na başvuru süreci öne çıkmaktadır. Ayrıca, kanun yoluna başvuru sürelerindeki belirsizlikleri ortadan kaldırmayı amaçlayan düzenlemeyle, itiraz, istinaf ve temyiz başvurularında süre 2 haftaya indirilecek.

Paketin bir diğer önemli noktası, adli para cezalarındaki önemli artışı içermektedir. Buna göre, bir günlük adli para cezasının alt sınırı 100 lira, üst sınırı ise 500 lira olacak. Ayrıca, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarına yönelik itiraz hakkı da getirilecek, bu şekilde daha fazla şeffaflık sağlanacak.

Kanun teklifi, suça bulaşmış şirketlere kayyum atanmasıyla ilgili TMSF düzenlemesinin süresini uzatmaktadır. Ayrıca, ‘Terör örgütüne yardım etme’ suçu ayrı bir madde olarak Türk Ceza Kanunu’nda yer alacak.

Teklifin içinde yer alan bir diğer düzenleme de emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek ikramiyeyi 3 bin liraya çıkarmaktadır. Bu sayede emeklilere yönelik sosyal destekler arttırılarak, yaşamlarını sürdürmelerine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

 

Exit mobile version