Ekonomi Koordinasyon Kurulu açıkladı: Olumlu sonuçlar almaya devam ediyoruz

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda, Türkiye’nin ekonomik durumu ve alınacak tedbirler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

ekonomi koordinasyon kurulu habermeydan

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, “Olumlu sonuçlar almaya devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda, Türkiye’nin ekonomik durumu ve alınacak tedbirler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile bazı bakan yardımcıları ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Geçen yıl uygulamaya koyduğumuz ekonomi programını etkin bir koordinasyonla kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor ve olumlu sonuçlar almaktayız” denildi.

Açıklamada, haziranda başlayan dezenflasyon sürecinin devam ettiğine dikkat çekilerek, büyümenin daha dengeli bir yapı sergilediği, istihdamın arttığı ve işsizlik oranının tek haneli seviyelerde korunduğu ifade edildi. Dış ticaret dengesindeki iyileşmenin etkisiyle cari işlemler açığının önemli ölçüde gerilediği ve rezervlerin arttığı belirtildi. Ayrıca, kredi risk priminin düşmesi ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının artan notları, makrofinansal istikrarın güçlendiğini göstermektedir.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geçen yıl uygulamaya başladığımız ekonomi programını etkin bir koordinasyon içinde kararlılıkla sürdürüyor ve olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz.

Haziranda başlayan dezenflasyon süreci devam etmektedir. Büyüme daha dengeli bir komposizyon sergilerken istihdam artmakta işsizlik oranı tek haneli seviyelerini korumaktadır. Dış ticaret dengesindeki iyileşmenin de etkisiyle cari işlemler açığı önemli ölçüde gerilemeye ve rezervlerimiz artmaya devam etmektedir. Kredi risk priminin düşmesi ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının devam eden not artırımları, makrofinansal istikrarın güçlendiğini göstermektedir. Temel hedefimiz, reform adımlarını hızla hayata geçirerek ekonomideki kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek ve daha ileriye taşımaktır. Takvimlendirilen yapısal reformlar ve ilerleme durumları önümüzdeki dönemde yapılacak EKK toplantılarında gündeme alınarak yakından takip edilecektir.”

Exit mobile version