Doğal gaz müjdesi Resmi Gazete’de yayımlandı: ‘0 TL’ doğal gaz faturaları evlere gelmeye başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutlarda 'ücretsiz gaz müjdesi' Resmi Gazete’de yayınlandı. Kararla doğal gaz faturalarının sıfırlanacağı öğrenildi. Vatandaşlar faturalarda 0 TL borç yazısını görmeye başladı.

Dogal gaz mujdesi Resmi Gazetede2 habermeydan

Doğal gaz müjdesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, konutlara 24 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında verilen doğal gaz ücretsiz olacak. Ayrıca 1 Mayıs 2024 tarihine kadarki döneme ait aylık doğal gaz tüketimleri için tahakkuk edecek faturalarda 25 metreküpe kadar olan tüketim için doğal gaz bedeli alınmayacak.

Bu gelişmelerin ardından ilk faturalar da evlere gönderilmeye başlandı. Çorumgaz firması tarafından doğal gaz faturaları evlere gönderilen faturalarda “Bu faturanıza esas tutar, Cumhurbaşkanlığı düzenlemeleri çerçevesinde Devlet tarafından karşılanmıştır. Karadeniz gazimiz hayırlı olsun” ibaresi yer alıyor.

TAHSİL EDİLEN FATURALAR İADE EDİLECEK

Ayrıca tahsil edilen faturaların ne olacağına ilişkin soruya yanıt veren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Dağıtım şirketleri ile görüştük gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek” demişti.

Exit mobile version