Darphane’den UTTS açıklaması

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında sistem ekipmanının temininin İsrailli bir firmaya değil, İstanbul Bilişim Vadisi'nde yer alan yerli bir firmaya verildiğini ve UTTS kapsamındaki hiçbir yazılım süreci, veri depolama hizmeti ya da donanım tedarikinin İsrailli bir firma tarafından gerçekleştirilmediğini açıkladı.

darphane habermeydan

Darphane’den UTTS açıklaması…

Darphane’den yapılan açıklamada, bazı medya organlarında UTTS ile ilgili sistem ekipmanının İsrail menşeli bir şirket tarafından temin edileceğine dair asılsız iddiaların yer aldığı ve bu iddialara açıklık getirilmesinin zorunlu hale geldiği belirtildi.

Açıklamada, “Darphanemiz, UTTS kapsamında sistem ekipmanlarının temin işini İsrailli bir firmaya değil, İstanbul Bilişim Vadisi’nde bulunan yerli bir firmaya vermiştir. UTTS kapsamındaki hiçbir yazılım süreci, veri depolama hizmeti veya donanım temini İsrailli bir firma tarafından gerçekleştirilmemektedir. Proje dahilindeki yazılım, donanım ve saha çalışmaları, tamamen yüzde 100 Türk sermayeli, yerli ve milli bir firma tarafından yürütülmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version