Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammına ilişkin konuştu.

Erdogandan asgari ucret aciklamasi habermeydan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması.

Beştepe’de toplanan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

”Meclisimizin onayından sonra ilk düzenlemeden istifade edemeyen 4 milyon 689 bin emeklimizin hesabına bir defaya mahsus 5’er bin liralarını süratle yatıracağız. Aile ve Gençlik Fonunun kuruluşu ile ilgili yasal süreç tamamlandı. Üniversiteli gençlerimize seçim öncesi verdiğimiz ‘ücretsiz internet ve indirimli teknolojik desteği’ sözümüzü tuttuk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dahil ettik. Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerinde hem genel ekonomik dengeyi sarsmayacak hem de onların kayıplarını telafi edecek bir artış yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına 11 Aralık‘ta başlanıyor. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefiyle bu süreç yönetilecek” dedi.

ENFLASYON MESAJI

Toplantı sonrası enflasyonla mücadeleye de değinen Erdoğan, “Hiçbir ekonomik, mantıki ve ahlaki temeli olmayan fiyatlandırma davranışları yerini rasyonel fiyatlamalara bırakmaya başladı. En zoru geride kaldı. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz” iddiasında bulundu.

Exit mobile version