Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın 4. Yargı Reformu Strateji Belgesini açıklayacak

Başkan Erdoğan, 1 yıldır süren hazırlıklar ve 56 bini aşkın vatandaşın görüşü doğrultusunda, hukukun üstünlüğünü esas alan, öngörülebilir ve gecikmeyen bir adalet sistemi vizyonuyla oluşturulan 4. Yargı Reformu Strateji Belgesini duyuracak.

erdogan habermeydan 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın 4. Yargı Reformu Strateji Belgesini açıklayacak.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törenle, 1 yılı aşkın süredir süren çalışmaların ardından hazırlanan 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi tanıtılacak.

TÜRKİYE YÜZYILI’NA İLK BELGE
İlk üçü 2009, 2015 ve 2019 yıllarında açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgelerinin dördüncüsü, Türkiye Yüzyılı’nın ilk belgesi olarak öne çıkıyor.

2025-2029 Yıllarını Kapsayan Belge
Belge, yargı alanındaki beş yıllık atılacak adımları içeriyor. Kurumsal yapının güçlendirilmesi, süreçlerin yeniden yapılandırılması, insan kaynakları kapasitesinin artırılması, ceza adaleti sisteminin etkinliğinin artırılması ve adalete erişimin kolaylaştırılması başlıkları altında 5 ana amaç bulunuyor. Bu başlıklar altında ise 45 hedef ve 264 faaliyet yer alıyor.

56 BİNDEN FAZLA VATANDAŞIN GÖRÜŞÜ ALINDI
Belgenin hazırlık aşamasında, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un başkanlığında bir dizi toplantı düzenlendi. Bu toplantılarda adalet alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeler ele alındı, paydaşların görüşleri dikkate alındı ve adalet istatistiklerine dayalı analizler yapıldı. Ayrıca, yurt dışında görev yapan adalet müşavirlerinden ülke uygulamalarıyla ilgili bilgiler alındı.

12 BİN ANKET YAPILDI
Adalet Bakanlığı, yargireformu.adalet.gov.tr adresinde 56 binin üzerinde vatandaşın görüşünü toplarken, 12 bin paydaş anketi gerçekleştirildi.

CEZASIZLIK ALGISI ORTADAN KALKACAK
Belgeyle, adalete güvenin artırılması, vatandaşların yargı hizmetlerinden daha adil ve etkin şekilde yararlanabilmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunarak güçlendirilmesi ve cezasızlık algısının ortadan kaldırılması hedefleniyor. Bu sayede daha güvenilir ve erişilebilir bir adalet sistemi kurulması amaçlanıyor.

Exit mobile version