Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda ilk test uçuşu gerçekleşti

Altyapısı tamamlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda ilk test uçuşu, Hazine ve Maliye Başkanı Nureddin Nebati'nin katılımıyla yapıldı.

Cukurova BolgeselHavalimani habermeydan

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda ilk test uçuşu gerçekleşti.

Mersin’de yapımı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın çalışmalarını inceleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, test uçuşunu yapan uçağın 3 sortisini seyrettikten sonra açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Haziran ayında açılışı yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda gerçekleştirilen test uçuşundan dolayı büyük heyecan ve gurur duyduğunu ifade eden Nebati, ”Dünyanın en değerli arazilerine ve ülkemizin ekonomisine katkıda büyük bir paya sahip olan Çukurova bölgemizi, iktidarımız süresince baştan aşağı hizmetle donattık. Çukurova’nın incisi olan Mersin’imizi dev yatırımlarla şahlandırmaya devam ediyoruz. Kara yolundan demir yoluna, deniz taşımacılığından hava yoluna kadar, ulaştırma altyapısına ciddi yatırımlar yapıyoruz. Mersin’imizin ulaştırma alanında elde ettiği güçlü konumunu, bugün de Çukurova Bölgesel Havalimanı ile taçlandırıyoruz. Bu yeni eserimiz 21 yılda ülkemizin hava yolu ulaşımında yakaladığı büyük yükselişin bir göstergesidir” dedi.

”Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı, yolcu taşımacılığının yanı sıra yük taşımacılığında da bir merkez konumuna getireceğiz”

“Yıllık 12 milyon yolcu kapasitesine sahip terminal binasının inşasını haziran ayında tamamlayacağız. Böylece, Türkiye’nin en büyük havalimanlarından birini hizmete sunacağız. Toplam 8 milyon metrekare alanda, 85 bin metrekare büyüklüğünde olan havalimanımızı uluslararası standartlarda hizmet verecek şekilde tasarladık. Ayrıca, havalimanımızla beraber 11,7 kilometrelik havalimanı bağlantı yolunu da hizmete sunacağız. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı, yolcu taşımacılığının yanı sıra yük taşımacılığında da bir merkez konumuna getireceğiz. Havalimanımız Allah’ın izniyle, kargo taşımacılığında Türkiye’nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olacaktır. Özellikle bölgedeki tarımsal üretimin ihracatında ve turizmde de önemli bir rol üstlenecektir. Havalimanını devreye aldıktan sonra bölgeye gelen turist sayısının katlanarak artacağına inanıyorum. Öte yandan, şehrimizin istihdamına da olumlu katkısı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version