Çalışma Bakanı Işıkhan’dan memur ve emekli zam açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin, açıklamada bulundu. Işıkhan, ''Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız'' dedi.

memur ve emekli zam aciklamasi habermeydan

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan memur ve emekli zam açıklaması.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün gerçekleşen Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, 1 Ağustos’ta başlayacak memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılı mali ve sosyal haklarını belirleyecek toplu sözleşme görüşmelerine katılma durumunun sorulması üzerine, “Tabii tabii. Zaten bakanlık olarak bizim sorumluluğumuzda yapacağız” dedi. Işıkhan, “Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız” dedi.

Öte yandan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikanın genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, kamu görevlilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartlarını düzenleyen 7’nci Dönem Toplu Sözleşme teklifini paylaştı. Yalçın, ”Memur-Sen olarak; emeğin ve alın terinin karşılığını almak, 6 milyondan fazla kamu görevlisi ve emeklisinin mağduriyetini önlemek ve adil olanı hayata geçirmek için Toplu Sözleşme masasına da sosyal diyalog zeminine de her zaman önem veriyoruz.

Öncelikle sözün yerine gelmesi, vaadin karşılığını bulması için 22 bin TL’den kaynaklı en düşük devlet memuruna eksik uygulanan 1650 TL’nin tazminini istiyoruz. Geçtiğimiz 2 yıllık süreçteki enflasyon verilerini dikkate alarak; 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil, 1’inci 3 ayda yüzde 35, 2’nci 3 ayda yüzde 10, 3’üncü 3 ayda yüzde 15, 4’üncü 3 ayda yüzde 10 artış istiyoruz. 2025 yılı için ise Türkiye’nin ekonomik verilerinin ve enflasyon rakamlarının iyileşeceğine dair inancımızla; 6’şar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil 1’inci 6 ayda yüzde 25 ve 2’nci 6 ayda yüzde 15 artış istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version