Çalışan emekliye ikramiye ne zaman ödenecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışan emeklilerin 5000 liralık ikramiyeden faydalanacağını açıklamıştı. Peki, Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yattı mı? Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak?

Calisan emekliye ikramiye ne zaman odenecek habermeydan

Çalışan emekliye ikramiye ne zaman ödenecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan çalışmalar sonucunda, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye düzenlemesi Meclis sürecine girdi. Önerge kapsamında, Cumhuriyet ikramiyesi alamayan ve sigorta tahsis numarasına göre belirlenen 4,7 milyon emekliye ödeme yapılacak.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Teklifin yasalaşması ile birlikte Aralık ayının 15’inden sonra daha önce kapsam dışı kalan emekliler ikramiyelerini almış olacaklar. Böylelikle 12.2 milyon çalışmayan emekliye kapsayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, yeni düzenleme ile birlikte 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına ödenmiş olacak. Yasa çıkana kadar emekliye ayrılmış olanlar da ikramiye imkânından yararlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sonrasında, çalışan emeklilere ikramiye çalışması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanacak. Yapılan çalışmanın Meclis’te kabul edilmesiyle birlikte çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemeleri yapılacak.

ÇİFTÇİLER 5000 TL İKRAMİYE ALACAK MI?

5000 TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı. Yapılacak olan çalışma sonrasında, çiftçiler de 5000 TL emekli ikramiyesinden yararlanacak.

Exit mobile version