Bugün bankalar açık mı? Arife Günü bankalar çalışıyor mu?

Kurban Bayramı için geri sayım sürerken, 26-27 Haziran idari izin kapsamına alındı. Bugün ve Kurban Bayramı arifesinde bankalardan işlem yapmak isteyen kişiler “Arife Günü bankalar açık mı, kapalı mı?” sorusuna yanıt arıyor?

Bugun bankalar acik mi habermeydan

Bugün bankalar açık mı? Arife Günü bankalar çalışıyor mu?

Ülke genelinde Kurban Bayramı haftasına geçilmesi sonrasında memurlar için 9 günlük bayram tatili başlamıştı. 28 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek. Bu süreçte bankaların şubelerinden işlem yapmak isteyen kişiler bankaların arife günü ve bayramda kapalı olup olmadığını araştırmaya devam ediyor.

9 günlük tatil kamu çalışanlarını kapsıyor, özel sektör için resmi bayram tatili ise 4.5 gün. İdari izin veya diğer bir adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan memurları kapsamaktadır. Bu sebeple özel sektör çalışanları, resmi tatil olmadığından 26-27 Haziran tarihlerinde çalışmaya devam edecek.

İdari izin özel sektörü kapsamadığından özel bankalar bugün müşterilere hizmet vermeye devam edecektir. Bankalar sabah saat 09:00’da müşterilerini kapılarını açmaktadır. Öğle tatilinin ardından bankalar akşam saat 17.00’a kadar faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kurban Bayramı’nın 1. 2. 3. ve 4. Günü ise bankalar kapalı konumda olacaklar. Dolayısıyla Arife Günü öğlene kadar banka şubelerinde işlemlerini tamamlamayan kişiler 3 Temmuz 2023 Pazartesi gününü beklemek zorunda kalacaklar. Bu nedenle bankaların şubelerinde işlem yapacak olanların Arife Günü öğlen saatlerinde işlemlerini yapmaları gerekiyor. Bunun dışında ATM’ler ve internet bankacılığı ise diğer günlerde olduğu gibi normal şekilde kullanılabilecek.

Ayrıca, noterler bugün ve yarın açık olacak. Eczanelerde olduğu gibi noterler 27 Haziran Salı günü arife olduğundan öğle saatlerine kadar çalışacak.

Exit mobile version