Benzin istasyonlarında tek fiyat uygulaması tabelalara yansıdı

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması resmen başladı. Benzin istasyonlarında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen tek fiyat kararı artık geçerli. Bu karar doğrultusunda, tek fiyat uygulaması benzin istasyonlarının tabelalarına da yansıtıldı. Artık tüketiciler, hangi benzin istasyonuna giderlerse gitsinler, akaryakıt ürünlerinde aynı fiyatla karşılaşacaklar. Bu uygulamanın amacı, tüketiciler arasındaki fiyat farklarını ortadan kaldırmak ve rekabeti artırmak olarak öne çıkıyor. Bu sayede, tüketiciler daha şeffaf bir şekilde akaryakıt alımı yapabilecekler.

benzin tabela habermeydan

Benzin istasyonlarında tek fiyat uygulaması tabelalara yansıdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin Kurul kararı yürürlüğe girdi. EPDK’nın aldığı bu karar doğrultusunda, akaryakıt istasyonlarında “95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro” gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak. Bu kararın ardından, benzin istasyonları dijital fiyat tabelalarını değiştirdi. Tabelalarda fiyatlar, motorin ve kurşunsuz benzin 95 oktan olmak üzere iki fiyatta sabitlendi. Bu karar, 13 bin bayide uygulanmaya başladı.

Tek fiyat uygulaması, İstanbul’daki akaryakıt istasyonlarında da belirgin bir şekilde görülebiliyor. Benzin ve motorin fiyatlarında tek fiyatın yürürlüğe girmesiyle, tüketiciler arasında fiyat farkı oluşması engellenmiş oldu.

Diğer taraftan, dağıtıcı lisans sahipleri yüzde 0,5’i geçmemek kaydıyla akaryakıtın özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebiliyor. Ancak, bu işlem için kullanılacak katkı maddelerine ilişkin dağıtıcı lisansı sahiplerinin EPDK’yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Exit mobile version