Bakanlıktan evlilik kredisi başvurularına kolaylık!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlerin "evlilik kredisi" başvurularını daha hızlı ve kolay yapabilmeleri amacıyla özel bir internet sitesi oluşturdu.

evlilikkredisi habermeydan

Bakanlıktan evlilik kredisi başvurularına kolaylık…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenecek gençlere yönelik başlattığı Aile ve Gençlik Fonu projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak deprem bölgesindeki bazı illerde pilot olarak uygulanan ve ardından doğurganlık hızının en düşük olduğu üç şehir ile Osmaniye’nin de eklenmesiyle genişleyen proje kapsamında, yeni bir adım daha atıldı.

Bakanlık, gençlerin “evlilik kredisine” daha hızlı ve kolay başvuru yapabilmeleri için ailegenclikfonu.aile.gov.tr adlı internet sitesini hizmete sundu. Bu sitede evlilik kredisiyle ilgili haberler, görseller, başvuru kılavuzu ve duyurular yer alırken, başvuru sürecinin uygulamalı gösterimi de sağlanıyor. Ayrıca, tek tıkla başvuru ekranına yönlendiren site, projenin kapsamı ve başvuru koşulları gibi detaylı bilgileri de içeriyor.

Bunun yanı sıra, site çiftlerin finansal kaynaklarını daha etkili yönetmesi ve karşılaşabilecekleri risklere karşı önlemler alabilmesi için eğitim içerikleri de sunuyor. “Eğitim İçerikleri” başlığı altında, Aile Eğitim ve İletişimi, Hukuk, İktisat, Medya, Sağlık alanları ile Evlilik Öncesi Eğitim Programı gibi bölümlere erişim imkanı sağlanıyor.

Bakanlık, geçtiğimiz yıllarda sosyal yardım başvurularını e-Devlet sistemine entegre ederken, son dönemde Sosyal Hizmet Başvuru Rehberi, Dijital Aile ve Aile Destek Mobil gibi uygulamalarını da dijital platformlara taşımıştı.

Exit mobile version