Bakanlık açıkladı! Bedelli askerlik ne kadar olacak?

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücretine zam yapılacağını açıkladı.

Bedelli askerlik ne kadar olacak habermeydan

Bakanlık açıkladı! Bedelli askerlik ne kadar olacak?

Bedelli askerlik yapacakları ilgilendiren gelişme Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada 182 bin 608 TL olan bedelli ücretinin 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncelleneceği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 01 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran 2024 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir.”

2024 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

TÜİK tarafından açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla beraber emekli ve memur zammı Temmuz ayı için belli olacak. Memur zammının açıklanmasının ardından bedelli askerlik ücretleri uygulanmaya başlanacak. Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler 2024 yılının ikinci yarısından sonra yani 30 Haziran’dan itibaren yeni bedelli askerlik ücretine göre ödemelerini yapacaklar. Ancak bedelli askerlik ücretleri henüz belli olmadı.

Bedelli askerlik ücreti memur maaşlarına göre hesaplanmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca Temmuz Aralık döneminde kullanılacak katsayıları da genelge ile açıklanacak. Böylece bedelli askerlik formülüne göre yeni hesaplamalar netlik kazanacak. Henüz Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan genelge yayımlanmadı.

Bedelli askerlik ücreti 01 Ocak-30 Haziran 2024 dönemi için 182.609,04 TL olarak belirlenmişti. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusu yapacaklara ilişkin olarak zamsız tarifeden yararlanmak isteyenler için son tarihi duyurdu.

Exit mobile version