Bakan Varank: Depremzede KOBİ’lere destek sağlıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Depremzede KOBİ'lere destek verileceğini duyurdu.

Bakan Varank2 habermeydan

KOSGEB’in yeni desteğini, sosyal medya hesabından açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Yaraları sarmaya devam ediyoruz. Depremde iş yerleri hasar gören ve bu zorlu şartlara rağmen işlerine devam eden KOBİ’lerimizi yalnız bırakmıyoruz. KOSGEB aracılığıyla bu işletmelerin; bakım, onarım, personel gibi ihtiyaçlarına 75 bin lira destek sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz gün katıldığı programda KOSGEB desteğiyle ilgili konuşan Varank, ”Yeni bir desteği devreye aldık. Burada özellikle yeni kurduğumuz çarşılarda, küçük dükkanlardan bahsediyoruz, Bir esnafımız var dükkanında ufak tefek zararlar oluştu, işletmesini devam edebilsin diye KOSGEB üzerinden bankaları karıştırmadan 75 bin liraya kadar faizsiz bir kredi vereceğiz. 1 yılı geri ödemesiz, 3 yılda ödenecek. Kim başvurursa bu desteği vereceğiz” dedi.

Geri ödemeler nasıl yapılacak?

Destek programı kapsamında yapılacak geri ödemeler; programın tamamlanma tarihinden itibaren 12 ayı ödemesiz olmak üzere, 4’er aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılacak. İlk taksitin geri ödeme tarihi, programın tamamlanma tarihinden sonraki 12 aylık süreyi takip eden ilk iş günü olacak.

Exit mobile version