Bakan Uraloğlu’ndan Yüksek Hızlı Tren açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kayseri arasındaki yüksek hızlı tren projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, projenin detayları ve ilerleme durumu hakkında bilgi vererek, çalışmalarda gelinen aşamayı ve projeden beklenen faydaları açıkladı. Proje, Ankara ile Kayseri arasındaki ulaşımı hızlandırmayı ve konforu artırmayı hedefliyor. Uraloğlu, ayrıca proje kapsamında yapılan yatırımların ve planlanan tarihlerle ilgili bilgileri de paylaştı.

yht habermeydan

Bakan Uraloğlu’ndan Yüksek Hızlı Tren açıklaması geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kayseri yüksek hızlı tren projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, bu projeyle Ankara-Kayseri arasındaki seyahat süresinin 7 saatten 1 saat 45 dakikaya düşeceğini belirtti. Ayrıca, İstanbul’a ulaşım süresinin 5.5 saatte tamamlanacağını ve projenin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. İşletme ve bakım maliyetlerinde 115 milyon euro tasarruf, yük taşımacılığındaki zaman kazançlarıyla 5 milyon euro ek kazanç elde edileceği, yılda yaklaşık 242 milyon euro kazanç sağlanacağı öngörülüyor.

Bakan Uraloğlu ayrıca, Ankara-Sivas hızlı tren hattının Yerköy istasyonunun vatandaşların kullanımına açıldığını ve resmi açılışının yapılacağını duyurdu. Hızlı tren hatlarının şu anda 11 şehre doğrudan, 9 şehre ise dolaylı olarak hizmet verdiğini ve bu hatların nüfusun yaklaşık yüzde 50’sine ulaştığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, ayrıca Yerköy-Kayseri hattının tamamlanmasıyla Ankara-Kayseri hattının da bağlanacağını ve Ankara-İstanbul arasında saatte 350 km hızla seyahat edebilecek süper hızlı tren projesinin gündemde olduğunu duyurdu. Bu projeyle Ankara-İstanbul arası seyahat süresinin 80 dakikaya düşürülmesi hedefleniyor.

Exit mobile version