Bakan Uraloğlu: Batıda ne varsa doğuda da olacak dedik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şırnak Cizre-Silopi Yolu’nda incelemelerde bulunmasının ardından koordinasyon toplantısında yaptığı açıklamada Şırnak’ın ulaşım ve haberleşme altyapısı için 22 yılda 43 Milyar 185 milyon lira yatırım yaptıklarını belirtti.

Batida ne varsa dogudada olacak dedik habermeydan

Bakan Uraloğlu: Batıda ne varsa doğuda da olacak dedik.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şırnak’ta koordinasyon toplantısına katıldı. Cizre-Silopi Yolu’nda incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, beraberinde bulunan heyetle bir dizi temaslar gerçekleştirdi. İstişare toplantısında Şırnak’ın ihtiyaçlarını ve neler yapılabileceğini masaya yatırdıklarını ifade eden Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek adımları atmaya devam ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve haberleşme projelerimizle ülkemizin ulaşım ve iletişim ağını nakış gibi işledik. 2002 yılında 6 bin 101 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu, yaklaşık 29 bin 434 kilometreye ulaştırdık. Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6 iken, 77’ye yükselttik. Türkiye’yi Avrupa’nın 6., dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi yaptık.

10 Ağustos’ta da Çukurova Uluslararası Havalimanının açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Uraloğlu, “Genişbant abone sayımız 2002 yılında 20 bin iken bugün 93,3 milyona ulaştı ve fiber optik kablo uzunluğumuz 561 bin 695 kilometreye yükseldi ve Türkiye Yüzyılı’nda her alanda olduğu gibi haberleşme alanında da küresel çapta büyük başarılara devam ediyoruz. Bu ay içinde ülkemizin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olan TÜRKSAT 6A’yı ilk yörüngesine başarıyla fırlattık. Bütün aşamalar başarıyla tamamlanarak geçici yörüngesinde test sürecine başladık. İnşallah yıl sonuna doğru da 42 derece doğu yörüngesindeki kalıcı yörüngesine ulaşarak hizmete başlayacak. Artık Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya da kapsama alanımıza girecek. Türkiye’nin uydularının ulaştığı nüfus, 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak.” şeklinde konuştu.

“Batıda Ne Varsa Doğuda da Olacak Dedik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti hükümetleri olarak kuzey-güney, doğu-batı demeden Türkiye’nin her noktasına eser ve hizmet götürerek, yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizen Uraloğlu, “Batıda ne varsa doğuda da olacak dedik. İnsanımız için toplu konut projeleri hayata geçiriyoruz, ticaret gelişsin diye iş yerleri açıyoruz, çocuklarımız en iyi imkânlarda okusunlar diye okul yapıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizler de ulaşımın, haberleşmenin her modunda çalışıyoruz, yol yapıyoruz, havalimanı yapıyoruz. Ama maalesef Tendürek Geçidi, Çatak-Şırnak ve Van-Hakkâri yol şantiyelerimizde 2017’de yapılan baskınlarda iş makinelerimizi yaktılar, 4 kardeşimizi şehit ettiler. Ancak biz bugüne kadar yılmadık bundan sonra da yılmayacağız. Bakın, son 22 yıl içerisinde Şırnak’ın ulaşım ve haberleşme altyapısının gelişmesi için 43 milyar 185 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Şırnak’ın karayolu ulaşım ağının gelişimine çok önem verdik. 2002 yılına kadar sadece 25 kilometre bölünmüş yolu var iken, 172 kilometre daha bölünmüş yol inşa ederek toplamda 197 kilometreye ulaştık. Yollarının sadece 20 kilometresi BSK kaplamalı iken, 234 kilometre daha BSK kaplama yaparak toplamda 254 kilometreye yükselttik. 4 bin 955 metre uzunluğunda 4 adet tek tüp, 2 adet çift tüp tünel olmak üzere 6 tünel açtık. 4 bin 190 metre uzunluğunda 43 köprü inşa ettik.” dedi.

Exit mobile version