Bakan Tekin’den ‘öğretmenlere ikramiye’ konusunda açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefetin '24 Kasım'da öğretmenlere ikramiye verilmesi' talebi hakkında açıklamalarda bulundu.

ogretmenlere ikramiye habermeydan

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ’24 Kasım’da öğretmenlere ikramiye verilmesi’ çağrısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, “Biz kendi politikalarımıızı kendimiz belirliyoruz. Öyle bir şey olursa bunu Cumhurbaşkanımız ile Maliye Bakanımız duyurur” dedi.

Ayrıca Bakan Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Bütçenin Genel Kurul’dan geçmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer bir taraftan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki sunumunda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçeden yüzde 14,6 oranında en büyük payı aldığına vurgu yaptı.

Tekin, 2002’den bu yana bütçenin dolar cinsinden değerinin giderek arttığını vurgulayarak, “2002’de 4 milyar 955 milyon dolar olan Bakanlık bütçesi, 2023’te 16 milyar 215 milyon dolara, 2024’te ise 38 milyar 294 milyon dolara çıkarıldı” diye konuştu.

Cumhuriyet’in 100. yılında eğitim sistemini, kendini tanımanın ve iyi insan olmanın şartlarını içeren bir özgürleşme süreci olarak yapılandırdıklarını dile getiren Tekin, “Kendi medeniyet değerlerimiz ekseninde dünyayı kavrayan güçlü bireylerin kültür, sanat ve teknoloji odaklı gelişimlerine dayanan yeni bir sistematik oluşturma çabasındayız. Son 20 yılda büyük oranda tamamlanan bu altyapı üzerinde kendi sistemimizi inşa etmenin, istişareye dayalı ve milli bir bilinçle kendi modelimizi üretmenin tam vakti olduğuna inanıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, devamsızlık konusunda velilere günlük bilgilendirmelerle önlem alınmaya çalışılacağını ve bu kapsamda kurumlarda “önleme müdahale komisyonları”nın kurulacağını belirtti. Ayrıca, çocukların okulda tutulması için kültür-sanat, spor ve telafi eğitimleri gibi faaliyetlerin uygulanacağını ifade etti. Müfredatın sadeleştirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Tekin, ilköğretim seviyesindeki 16 ve ortaöğretim seviyesindeki 18 seçmeli ders grubunun “İnsan, Toplum ve Bilim”, “Din, Ahlak ve Değer” ile “Kültür, Sanat ve Spor” başlıkları altında düzenlendiğini açıkladı.

Deprem bölgesindeki 11 ilde planlanan 22 bin 39 derslikten 2 bin 571’inin açıldığını belirten Tekin, kalan derslikler için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ayrıca, 210 bin öğretmenle yapılan görüşmeler sonucunda ilçe bazında konteyner ihtiyacının tespit edildiğini ve 11 bin 76 öğretmenin konteynerlarının temin edildiğini ifade etti.

Şiddet olaylarına karşı alınacak önlemler konusunda illere gönderdiği yazıda, eğitim çalışanlarının görevlerini güven ortamında yürütmesinin ve öğrencilerin korunmasının öncelikleri olduğunu belirten Tekin, eğitim ortamına yönelik şiddetin hassasiyetle takip edileceğini ve mağdur olan çalışanlara hukuki yardım sağlanacağını da açıkladı.

 

Exit mobile version