Bakan Şimşek’ten önemli açıklama! Ev sahipleri ve kiracılar için yeni gelişme

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bir şekilde hazırlanmasını sağlayacak reform niteliğindeki çalışmasını tamamladı. Bu yeni hizmet, hem kiracılar hem de ev sahipleri için kısa bir süre içinde devreye alınacak.

simsek kira habermeydan

Ev sahipleri ve kiracılar için yeni gelişme…

Bakanlık birimleri, e-Devlet Kapısı üzerinden verilecek kira sözleşmesi işlemlerine yönelik hazırlıklarını tamamladı. Bu çalışma, vatandaşların kira sözleşmelerine dair uyuşmazlıkların çözümü için yönelttiği talepler üzerine başlatıldı. Reform niteliğindeki bu projeye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi de destek verdi.

Bakanlığın planlarına göre, e-Devlet Kapısı’nda “Kira Sözleşmesi İşlemleri” başlığı altında sunulacak hizmet, iki aşamalı olarak devreye alınacak. İlk aşamada, taşınmaz sahibi gerçek kişi tarafından e-Devlet üzerinden hazırlanacak sözleşme, kiracı tarafından yine e-Devlet üzerinden onaylanacak ve bu işlem kısa sürede vatandaşların erişimine sunulacak.

Hizmetin ikinci aşaması ise yıl sonuna kadar faaliyete geçecek. Bu aşamada emlak danışmanları ve yetkilendirilmiş kişiler, kira sözleşmelerini hazırlayıp, taşınmaz sahibi ve kiracının onayına sunabilecek. Sözleşmeler, zaman damgalı “barkodlu belge” formatında oluşturulacak ve belge doğrulama işlemleri de mümkün hale getirilecek. Bu gelişme, kira sözleşmelerinin daha güvenilir ve şeffaf bir şekilde hazırlanmasını hedefliyor.

​​​​​​​Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu hizmetin tüm kesimler için fayda sağlayacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı’yla kira sözleşmesi işlemlerini mekandan bağımsız, zaman ve belge maliyeti olmadan hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapabilecek. Uygulama, vatandaşların güvenilir bir devlet platformunda sözleşme oluşturmasına fırsat tanıyacak. Vatandaşlarımız kurumlara kira sözleşmelerini iletme yükünden de kurtaracak. Bürokrasi daha da azalacak. Ayrıca, Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası’nın oluşturulması için veri temin edilecek.”

Öte yandan Bakan Şimşek konuyla ilgili sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı:

“Reform niteliğinde önemli bir uygulamaya başlıyoruz.

Kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılmasını sağlayacağız.

Bürokrasiyi azaltarak vatandaşlarımızın işlemlerini kolay ve güvenli yapabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz.”

Exit mobile version