Bakan Şimşek, Almanya’da büyük şirketlerin üst düzey yöneticileriyle buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya’da düzenlenen zirvede ülkenin önde gelen büyük şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

simsek habermeydan 1

Bakan Şimşek, Almanya’da büyük şirketlerin üst düzey yöneticileriyle buluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Elmau kasabasında düzenlenen ve ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olan Stern Stewart Institute’nün 2024 Zirvesi’ne katıldı. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, zirve Almanya’nın en büyük ve köklü 50’den fazla şirketinin CEO’ları, CFO’ları ve alanında uzman akademisyenlerini bir araya getirdi.

Zirvenin ikinci gününde, 19 Eylül’de başlayan etkinlikte, Şimşek Türkiye’ye özel düzenlenen oturumda, Türkiye’de hali hazırda yatırımı bulunan veya yatırım yapmayı planlayan şirketlerin yöneticileriyle buluştu. Bu oturumun yanı sıra Bakan Şimşek, yatırımcılarla yapılan diğer kapalı toplantılarda da soruları yanıtladı.

Şimşek, kısa süreli Almanya ziyareti sonrasında dün gece yurda döndü. Almanya’daki temaslarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Almanya’da yaklaşık 24 saat boyunca büyük şirketlerin yöneticileri ve yatırımcılarla oldukça verimli toplantılar gerçekleştirdik. Türkiye’ye olan ilgi artarak devam ediyor ve uluslararası doğrudan yatırımları artırma hedefimiz doğrultusunda çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek’in temasları, Türkiye’ye olan yatırım ilgisinin yükselmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Exit mobile version