Bakan Şimşek ABD’de yatırımcı toplantılarına devam ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında New York'ta gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, yatırımcılarla toplantılar yapmaya ve çeşitli görüşmeler sürdürmeye devam ediyor.

simsek habermeydan 2

Bakan Şimşek ABD’de yatırımcı toplantılarına devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu dolayısıyla New York’ta gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde, ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley’nin üst yönetimiyle önemli görüşmeler yaptı. Goldman Sachs’ın ev sahipliğinde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, Şimşek, Türkiye’nin ekonomi programını katılımcılara anlattı. Toplantıya, dünyanın en büyük fonlarının portföy yöneticilerinden oluşan 15 kişilik bir yatırımcı grubu katıldı ve programın başarısını tebrik etti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi ile Goldman Sachs’ın düzenlediği Yatırım Konferansı’nda detaylı bir sunum yapan Şimşek, Goldman Sachs Küresel İlişkiler Başkanı Jared Cohen’in moderatörlüğünde soruları yanıtladı.

Şimşek ayrıca, META Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanı Makhtar Diop ile verimli ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) ABD şubesi tarafından düzenlenen Amerika-Türkiye iş dünyası buluşmasına katılarak, yatırımcılara harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadelenin öncelikli maliye politikaları olacağını belirtti.

Türkiye’nin 2024-2028 yılları arasında IFC’den 9 milyar dolar finansman sağlaması bekleniyor. 2024 mali yılı için yaklaşık 3,6 milyar dolar, 2025 mali yılı içinse şimdiye kadar 600 milyon dolarlık finansman sağlandı.

Exit mobile version