Bakan Özhaseki açıkladı: Alo 181 ile işlemleri kolaylaştırıyoruz

Bakan Mehmet Özhaseki, “ALO 181 Çağrı Merkezi ile tapu randevusu, Web tapu başvurusu işlemlerini kolaylaştırıyor, ‘Yerinde Dönüşüm’ projemize ilişkin soruları cevaplıyoruz.” dedi.

alo 181 habermeydan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bünyesinde faaliyet gösteren ALO 181 Çağrı Merkezi, 2023 yılının ilk yarısında toplam 640 bin 795 çağrıya cevap verdi.

Vatandaşlar tarafından ALO 181 Çağrı Merkezi’ni arayanlara, çeşitli konularda bilgi sağlanmaktadır. Bu konular arasında konut projeleri, tapu işlemleri, deprem sonrası hasar tespit çalışmaları ve deprem bölgesinde yürütülen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi gibi önemli konular yer almaktadır. Çevre kirliliği ve diğer birçok çevresel mesele hakkında da bilgi verilmektedir. Ayrıca, tapu ve kadastro işlemlerinde vatandaşların kolaylıkla randevu alması ve Web Tapu üzerinden başvuru yapmaları için ALO 181 Çağrı Merkezi’nden destek sağlanmaktadır.

Depremzedeler de ALO 181 Çağrı Merkezi’ni yoğun şekilde aramaktadır. 2023 yılının ilk 6 ayında, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle ilgili bilgi almak için ALO 181’i 8 bin 472 afetzede aramıştır. Bu proje, Bakanlık tarafından 17 Temmuz’da hayata geçirilmiştir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bakanlığımız bünyesindeki ALO 181 Çağrı Merkezi ile Tapu randevusu, Web tapu başvurusu işlemlerini kolaylaştırıyor, ‘Yerinde Dönüşüm’ projemize ilişkin soruları cevaplıyoruz. Her daim yanlarında olduğumuz vatandaşlarımızın özellikle tapu başvurularındaki bekleme süresini azaltarak zamandan tasarruf sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ALO 181 çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Bilgi Sistemi Daire Başkanı Dr. Ebru Köseoğlu, Çağrı Merkezi’nden vatandaşların hafta içi 08.00-18.00 saatleri arası tapu randevularını alabildiğini aktararak, “Vatandaşlarımız, tapu ile ilgili her türlü bilgiyi ALO 181 üzerinden almaktadır. ALO 181 Çağrı Merkezi üzerinden Web Tapu aracılığıyla satış işlemlerini yapabilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bakanlık ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Daire Başkanı Barış Ecevit Akgün ise, çevre kirliliğine karşı vatandaşların hassasiyetle hareket ettiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımızın, Bakanlığımızın ALO 181 ve WhatsApp ihbar hattına iletmiş olduğu talep ve şikâyetlerini alıyoruz. Online olarak yetkili il müdürlüğümüze iletiyoruz.” diye konuştu.

Exit mobile version