Bakan Kurum açıkladı: Türkiye’nin en geniş kapsamlı adliye binamız olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Adalet Sarayı'nın temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

bakan kurum avrupanin en guclu adliye saraylarini insa ediyoruz habermeydan

Bakan Kurum, “Türkiye’nin en geniş kapsamlı adliye binamız olacak.” açıklamasında bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamaları şu şekilde: “Bugün başkentimizde tarihi bir adım atıyor Ankara Adalet Sarayı’mızın temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Ben şimdiden ülkemize, gazi başkentimize hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye’nin ilk toplu konut projesi olan Saracoğlu mahallesinin ihya sürecini tüm engelleme girişimlerine rağmen tamamladık. Biz kararlıyız, dün olduğu gibi yarın da Ankara’mızı şanına yaraşır bir şekilde bu güzelliğe kavuşturmak için yeni eserler yapmaya ilk günkü aşkla, azimle devam edeceğiz.

Avrupa’nın en güçlü adliye saraylarını inşa ediyoruz. Selçuklu taşı nasıl dantel gibi işlendiyse, Osmanlı yaptığı eserlerde kudret ile merhameti buluşturduysa bizler de onların torunları olarak bu kutlu mirasa sahip çıkıyoruz.

Bugün yeni adalet sarayımız Ankara’da dağlık vaziyette yargı binalarını aynı çatı altında birleştirecek, adalet hizmetini hızlandıracak, yargı çalışanlarımızın iş yükünü azaltacaktır.

312 bin metrekarelik alanda yapılan Başsavcılık, hukuk, ceza ve icra binaları ile Türkiye’nin en geniş kapsamlı adliye binamız burada olacak. Yeni adalet sarayını 2027 yılının ilk yarısında tamamlanarak ülkemize armağan edeceğiz.”

Exit mobile version