Bakan Işıkhan: Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL odenecek habermeydan

Bakan Işıkhan: Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmelerinde emeklilere prim ödemesi hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ”Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. 12.2 milyon çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek. Yakın zamanda sosyal iyileştirmeleri gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın sağlığa erişim noktasında hiçbir zorluk yok. GSS primlerini ödemeyen vatandaşlarımızın borçları hazine tarafından karşılanıyor. İşsizlik sigortası fonu rekor seviyeye ulaştı. Doğru yatırım araçları ile 176.7 milyar olmuştur” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Vedat Işıkhan, Bakanlığının bütçesine ilişkin sunum yaptı. Esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracaklarını ifade eden Işıkhan, sosyal güvenlik mevzuatını yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getireceklerini, prim borçlarının takip ve tahsilat süreçlerini etkinleştireceklerini söyledi.

Işıkhan, birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçireceklerini de belirtti.

Exit mobile version