ATM’lerde yeni dönem: Bayramdan sonra 81 ilde değişiklik başlıyor

Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık alışverişi yapmak isteyen bölge halkları, ATM limitlerine takıldılar.

atm habermeydan

ATM’lerde yeni dönem başlıyor.

16 Haziran’da başlayan bayram nedeniyle cuma günü son kez mesai yapan bankalar, perşembe gününe kadar kapalı kalmaya devam edecek. Türkiye’deki yüksek enflasyon sebebiyle kurbanlık fiyatları minimum 15 bin liraya kadar yükseldi. Bu durumda ödemeleri gerçekleştirmek isteyenler, bankaların belirlediği ATM para çekim limitleriyle karşılaştı.

Birçok banka günlük ATM para çekim limitini 10 bin lira olarak belirledi. Kurbanlık ticareti için 15 bin lira gibi yüksek meblağları çekmek zorunda kalan vatandaşlar, kalan miktar için ise yüksek komisyon bedelleri ödemeyi kabul etmek zorunda kaldılar. Bankalar, ATM’lerdeki nakit para talebini karşılamakta sıkıntı yaşarken, en büyük banknotun 200 lira olması nedeniyle fiziki para taleplerine tam olarak cevap veremedi.

Bu sorunu çözmek amacıyla birçok özel banka, son aylarda 10 ve 20 liralık banknot giriş ve çıkış slotlarını kapatmış, bu bölümleri 200 lira için ayırmıştır. Ancak bu değişiklikler sorunu tamamen ortadan kaldırmamıştır. Bayram sonrasında birçok özel banka, günlük para çekme limitini 20 bin liraya çıkarmaya hazırlanıyor. Şu an için 7 bin 500 lira olarak belirlenen limiti olan bankalar da yüzde 100’lük bir artışla günlük para çekme limitini 15 bin liraya yükseltecekler.

Exit mobile version