Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı bugün gerçekleşecek

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri bugün 13.30 itibarıyla başlıyor. Görüşmelerin ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak.

Asgari Ucret Tespit Komisyonu ilk toplantisi bugun gerceklesecek habermeydan

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı bugün gerçekleşecek.

7 milyon asgari ücretliyi doğrudan, dolaylı olarak da tüm çalışanları ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde bugün resmi olarak başlayacak. 15 üyeden oluşan komisyonda işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için TÜRK-İŞ temsil edecek. Görüşmeler aralık ayı boyunca devam edecek. Son toplantı Çalışma Bakanlığı’nda yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararları oy çokluğuyla alacak. Son toplantıda, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret açıklanacak.

Toplantıya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan Başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı gerçekleştirilecektir” denildi.

ENFLASYON RAKAMLARININ ALTINDA OLMAYACAK

2024 yılında uygulanacak asgari ücret 6 aylık enflasyon rakamlarının altında olmayacak. Burada alt sınır yüzde 38 olarak dikkat çekiyor. Yani pazarlığın başlayacağı rakam net 15.750 TL olarak öne çıkıyor.

Ayrıca Maaş zamları için önemli bir referans değer olan memur zammına göre yapılan hesapta asgari ücret için 17.100 TL rakamı ortaya çıktı. Her iki rakam da Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun masasında belirleyici etmenler olarak yer alacak.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret 2024 Ocak ayından itibaren geçerli olacak. Asgari ücrete dair geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Bakan Işıkhan, “Asgari ücrette tek zam olacak, yeni rakam 31 Aralık’a kadar açıklanacak.” ifadesini kullanmıştı.

Exit mobile version