Altın fiyatlarında ‘Fed belirsizliği’ etkisi

Altın fiyatları, dün yaşanan düşüşün ardından bu sabah yatay seyretti. Piyasalar, yarın açıklanacak olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisini bekliyor.

altin fed habermeydan

Altın fiyatlarında ‘Fed belirsizliği’ etkisi…

Altın fiyatları, dün iki haftanın en düşük seviyesine geriledikten sonra bugün yatay seyretti. Yatırımcılar, Fed’in faiz indirimlerine ilişkin ipuçları verebilecek ABD enflasyon verisini bekliyor.

İnatçı enflasyon ve güçlü ekonomik veriler, ABD’de faiz indirimi beklentilerini erteleyerek doları destekliyor. Dolar, aylık bazda %1,3 ve çeyrek dönemin başından bu yana yaklaşık %1,5 yükseldi.

Dolardaki güçlenme altın fiyatlarını baskılarken, Fed yöneticilerinin faiz konusundaki açıklamaları da altın fiyatlarının yükselmesini engelledi.

Takip Edilecek Gelişmeler:

ABD’de yarın açıklanacak olan ve Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi, piyasalar tarafından yakından izleniyor. Bugün ise ABD’de açıklanacak gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verisi, Merkez Bankası’nın faiz kararı ve ABD başkanlık seçimlerine yönelik ilk münazara takip edilecek.

Altın Piyasasında Son Durum:

Sabah saat 9.00 itibariyle, altının spot piyasadaki ons fiyatı 2.297 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram altın, bir önceki kapanışını 2.424 liradan yaparken bugün sabah saatlerinde 2.426 TL’den işlem gördü. Çeyrek altın ise bir önceki kapanışını 3.964 liradan tamamladı ve bugün 3.966 TL’den alıcı buldu. Cumhuriyet altını ise 15.818 TL’den işlem gördü.

Exit mobile version