AK Parti’den emekli maaşı açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, katıldığı bir TV programında 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacaklar arasındaki maaş farklarına ilişkin yapılacak çalışmalara dair son gelişmeleri paylaştı.

emekli zam habermeydan

AK Parti’den emekli maaşı açıklaması geldi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, açıklamalarında sosyal güvenlik sisteminin çeşitli statülerini ele alarak, 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacaklar arasında oluşacak maaş farklarına dikkat çekti. Güler, Emekli Sandığı, kamu işçileri, SGK ve Bağkur’un farklı statülerde olduğunu belirterek, mevcut durumun etkilerini analiz ettiklerini ifade etti.

Güler, “Önümüzdeki haftalarda bir rapor ortaya çıkacak” diyerek, etki analizi yapıldığında kaç kişinin etkileneceği ve emeklilik haklarını kazanmış olanların durumunun netleşeceğini vurguladı. Hakkaniyetli ve sürdürülebilir bir emeklilik sistemi için Çalışma Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın birlikte çalıştığını belirten Güler, sosyal güvenlik ihtiyacının önemine de değindi. Ayrıca, emeklilik yaşının ve prim miktarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, geçmişten gelen yüklerin ve günümüzün sürdürülebilirlik gereksinimlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version