90 metre uzatıldı: Bolu Dağı Tüneli yarın açılıyor!

Bolu Dağı Tüneli'nde yaşanan heyelanlar nedeniyle yolun kapatılması gerekti. Bu sorunu çözmek amacıyla Ankara yönünde tünel tüpü 90 metre uzatıldı. 25 Eylül'de başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla, yolun yarın trafiğe açılması planlanmaktadır.

bolu tunel habermeydan

Bolu Dağı Tüneli yarın açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nde gerçekleşen çalışmaların tamamlandığını açıklayarak, yarın tünelin hizmete açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, yazılı bir açıklama yaparak, Kaynaşlı-Abant kavşakları arasındaki 23 kilometrelik kesimde, Bolu Dağı Tüneli de dahil olmak üzere süregelen çalışmaların başarıyla sonuçlandığını vurguladı.

Ankara yönünden otoyola erişimi sağlayan platformda, tünel portalının çelik konstrüksiyonunu uzatarak tünelin girişini 90 metre daha genişletildiğini belirtti. Bu önemli uzatma sayesinde tünelin toplam uzunluğu, 3 bin 25 metreden 3 bin 115 metreye çıkarıldı. Bu, tünelin daha güvenli ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Bolu Dağı Tüneli’nin açılması, bölgedeki ulaşımın önemli bir rahatlama sağlayacak ve yıl içinde yaşanan heyelanlar nedeniyle oluşan trafiğe kapanma sorununu çözecektir. Bakan Uraloğlu, bu gelişmenin bölge halkına ve otoyol kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı. Tünelin yarının açılması, ulaşımın daha hızlı ve güvenli hale gelmesine katkı sağlayacak önemli bir adımdır.

Üç viyadükte depreme karşı özel tasarlanmış sigorta kutulu, beş genleşme derzi değişiminin yapıldığını belirten Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Derzlerin üzerine sıvı membran ve guss asfalt uygulaması yapılarak taş mastik asfalt için hazır hale getirilmiştir. Viyadükler arasında ağır yük şeridindeki tekerlek izi oturmalarının giderilmesi amacıyla üstyapı onarım çalışmaları yapılmıştır. Aynı zamanda orta refüjdeki beton bariyerler 3 kilometre boyunca yenilenerek, 9 Kasım 2023 tarihinde trafiğe açılacağını açıkladığımız yolu, tüm çalışmaları tamamlayarak 7 Kasım Salı günü hizmete açmayı planlıyoruz.”

Exit mobile version