5 Bin TL Cumhuriyet Bayramı Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle yatırılacak 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin hesaplara geçeceği tarih merakla bekleniyor.

emekli 1

Son yıllarda başlayan ikramiye uygulamasıyla birlikte; ülkemizde yaşayan yaklaşık 15 milyon emekliye, her Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ikramiye dağıtılmakta. 1000 TL ile ödenmeye başlanan bu ikramiyeler, bu yılki dini bayramlarda ise 2000 TL’ye yükseltilmişti. Önceki yıllardan farklı olarak, cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle emeklilere 1 ikramiye daha verilmesi kararlaştırıldı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 100. yıl ikramiyesinin 5000 TL olması kararlaştırılmıştı.

Bu Pazar günü 100. kez Cumhuriyet Bayramı kutlama sevincini yaşayacağız. Bu sebeple hükümet tarafından alınan emekli ikramiyesi kararı da, birçok vatandaşın bayramı doyasıya kutlamasına vesile olacak. Bu yılki üçüncü emekli ikramiyesinin hesaplara geçeceği tarih de, 15 milyona yakın emekli vatandaşın merakla beklediği başlıca konu oldu. 9 Ekim’deki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklanan 100. yıl ikramiyesi kararı, yalnızca bu yıla özel ödenmesi planlanan bir ikramiye olarak duyurulmuştu.

Emekli vatandaşların maddi açıdan rahatlatılmasını ve Cumhuriyet Bayramı’nı maddi problemleri azalmış bir şekilde kutlamasını amaçlayan 100. yıl ikramiyesi; bayram gününe yaklaştıkça çok daha fazla merak konusu oldu. Cumhuriyet Bayramı’nın gelmesi vesilesiyle dağıtılacak ikramiyelerin, 29 Ekim’den sonra dağıtılacağı duyurulmuştu. İkramiye almaya hak kazanan her vatandaş, 5 bin TL’nin hesaplarına geçeceği günü beklemeye başladı. Ancak ikramiyelerle ilgili net bir tarih duyurusu yapılmadı.

100. yıl ikramiyeleriyle ilgili belirlenen tarihin, Kasım’ın ilk yarısı olduğu duyurulmuştu. Emekli maaşlarında olan TC Kimlik Numarası ile dağıtım sisteminin bu ikramiyede de uygulanması bekleniyor. Ancak tarih aralığı ve dağıtım günlerinin netleşmemesi, vatandaşların beklentisini daha da arttırmış durumda. İkramiye alacak 15 milyona yakın emeklinin, tarihin netleşmesiyle birlikte harcamalarını düzenlemesi bekleniyor. Bu sebeple de bir sonraki kabine toplantısında, 29 Ekim vesilesiyle dağıtılacak ikramiyelerle ilgili tarih saptaması yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

5 Bin TL 100. Yıl İkramiyesinde Çalışmama Şartı

9 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100. yıl ikramiyesinin, birçok emeklinin maddi durumunu rahatlatması bekleniyor. Ancak ikramiyenin açıklandığı gün Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan bir diğer şart, çalışan emeklilerin üzülmesine yol açtı. Çalışan emeklilerin bu ikramiye kapsamında yer almadığını belirten Erdoğan, yalnızca çalışma hayatı dışındaki emeklilerin 5 bin TL ikramiyeyi hesabında göreceğini söyledi.

Açıklanan plana göre, sayısı 15 milyonu geçen emeklilerin yaklaşık 1.5 milyonuna 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılmayacak. Ancak gaziler, dul ve yetim aylığı alanlar, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, şehit yakınları, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı alan milyonlarca insan da 100. yıl ikramiyesi kapsamına dahil edilecek. Bu sayede ikramiye ödenecek vatandaş sayısının 15 milyonun üzerine çıkması bekleniyor.

Exit mobile version