Yunanistan’da yangın söndürme uçağı düştü: 2 ölü

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Karisto bölgesinde orman yangınlarına müdahale eden bir söndürme uçağı alevlerin üzerine suyu bıraktıktan sonra düştü.

Yunanistanda yangin sondurme ucagi dustu habermeydan

Yunanistan’da yangın söndürme uçağı düştü: 2 ölü.

Yunanistan’da ülke genelinde 40 dereceyi aşan sıcaklıklar nedeniyle bazı bölgelerde neredeyse bir haftadır devam eden yangınlar var. 15 Temmuz günü Rodos’ta başlayan orman yangının ardından alevlere teslim olan bir diğer ülke ise Korfu oldu. Adanın kuzey kesiminde başlayan yangın kısa sürede merkeze doğru ilerledi. Aynı zamanda Yunanistan’ın en büyük adalarından olan Evia (Eğriboz) Adası’nda da çıkan yangından ötürü tahliyeler başladı. Bir hafta önce başlayan yangınların yayılmasıyla yaklaşık 40 bin kişi Rodos’taki evlerini ve otellerini terk etmek zorunda kaldı.

Son olarak Yunanistan itfaiyesi, orman yangınlarıyla mücadele eden bir uçağın düştüğünü duyurdu. Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, CL-215 tipi uçağın bugün saat 14.52’de yangına havadan yapılan mücadele sırasında Platanistos bölgesinde düştüğü belirtildi.

Açıklamada, kazada 34 yaşındaki pilot Hristos Mulas ve 27 yaşındaki yardımcı pilot Periklis Stefanidis’in hayatını kaybettiği açıklandı. Kaza nedeniyle Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın kararıyla, Yunan Silahlı Kuvvetlerinde 27 Temmuz’a kadar üç günlük yas ilan edildi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias yaptığı açıklamada, ölen pilotların ailelerine baş sağlığı diledi.

 

 

 

Exit mobile version