Yunan basınından F-35 ve S-400 iddiası: Milli Savunma Bakanlığı’ndan yanıt

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bir Yunan gazetesinin "F-35 programına yeniden dahil edilme karşılığında S-400'lerin İncirlik'te ABD kontrolüne verileceği" iddialarına yanıt verdi.

msb habermeydan 1

Yunan basınından F-35 ve S-400 iddiası…

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. MSB’nin haftalık bilgilendirmesine göre, TSK, Irak ve Suriye’nin kuzeyi de dahil olmak üzere, 1 Ocak’tan bu yana 2.049 teröristi etkisiz hale getirdi. Son bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirilirken, terör örgütünden kaçan 2 PKK’lı da hudut karakollarına teslim oldu. Terörle mücadeleye, tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edileceği belirtildi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay için bir kez daha rahmet dilekleri iletildi. Ayrıca, hudutlarda yasa dışı geçiş girişimlerinde 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 398 kişi yakalandı. Yılbaşından bu yana ise 10.876 kişi yasa dışı geçiş yapmaya çalışırken yakalandı.

S-400 İddialarıyla İlgili Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunan basınında çıkan “F-35 programına yeniden dahil edilme karşılığında S-400’lerin İncirlik’te ABD kontrolüne verileceği” iddialarına yanıt verdi. Bakanlık kaynakları, bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, “Şu an için S-400 ve F-35 konusunda her iki ülkenin de tutumunda bir değişiklik yoktur. Müttefiklerin birbirlerine kısıtlama veya yaptırım uygulaması, ittifak ruhuna aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Lübnan’daki Durum

Lübnan’daki gelişmelere ilişkin soruları yanıtlayan bakanlık kaynakları, TSK’nın Lübnan’dan vatandaşların ya da yabancı ülke vatandaşlarının tahliyesi için gerekli hazırlıkları yaptığını ve daha önce birçok tahliye operasyonunu başarıyla gerçekleştirdiğini söyledi. Yardımların, Lübnan’ın taleplerine ve güvenlik koşullarına göre diğer kurumlarla koordineli olarak devam edeceği belirtildi.

Exit mobile version