Wagner Belarus askerlerini eğitmeye başladı!

Belarus Savunma Bakanlığı, Rus paralı asker grubu Wagner'e bağlı paralı askerlerin Belarus askerlerini eğittiğini gösteren bir video yayınladı.

wagner belarus askerlerini egitmeye basladi habermeydan

Wagner Belarus askerlerini eğitmeye başladı!

Belarus Savunma Bakanlığı, Rus paralı asker grubu Wagner’e bağlı paralı askerlerin Belarus askerlerini eğittiğini gösteren bir video yayınladı.

Belarus Savunma Bakanlığı, Rusya’da ‘silahlı isyan’ ile suçlanan Rus paralı asker grubu Wagner’in Belarus’taki askerleri eğittiğini açıkladı. Bakanlık, Wagner savaşçılarının başkent Minsk’e yaklaşık 90 kilometre mesafede bulunan Osipovichi kasabasındaki bir askeri bölgede Belarus askerlerini eğittiğini gösteren bir video yayınladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Belarus Savunma Bakanlığı, “Wagner savaşçıları, pek çok askeri disiplinde eğitmen olarak rol aldı” açıklamasına bulundu. Reuters’a konuşan Wagner’e yakın iki kaynak da Wagner savaşçılarının bazılarının en az 11 Temmuz Salı gününden bu yana Belarus’ta olduğu bilgisini paylaştı.

Ne olmuştu?

23-24 Haziran’da Wagner askerleri Rusya’nın güneyindeki Rostov’un denetimini ele almış ve Moskova’ya yanlış hareket etmişti. Askeri helikopterleri düşüren ve pilotlarını öldüren Wagner başkanı Prigojin daha sonra Belarus önderi Aleksandr Lukaşenko’nun devreye girmesiyle geri çekilmişti.

Putin ile Prigojin ortasında arabuluculuk yapan Lukaşenko, Wagner askerinin affedilmesini sağlamış ve Prigojin’in de yargılanmasının önüne geçmişti.

 

Exit mobile version