Türkiye’ye yurt dışından oy pusulaları diplomatik kuryeler aracılığıyla gönderiliyor

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Litvanya, İspanya ve Polonya'daki Türk vatandaşları tarafından kullanılan oy pusulaları, diplomatik kuryeler aracılığıyla İstanbul'a gönderildi.

yurt disi oy habermeydan

Türkiye’ye yurt dışından oy pusulaları diplomatik kuryeler aracılığıyla gönderiliyor.

Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği ve Barselona Başkonsolosluğu’nda 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen oy kullanma işlemlerinde, İspanya’da kayıtlı 5 bin 838 seçmenden 2 bin 673’ü Madrid’de, 3 bin 165’i ise Barselona’da oy kullandı. Seçime katılım oranı yaklaşık yüzde 55 olarak belirlendi. Sorunsuz geçen oy kullanma işlemlerinin ardından oy pusulaları diplomatik torbalara konulup mühürlendikten sonra Madrid Büyükelçiliği ve Barselona Başkonsolosluğu’nda gece muhafaza edildi. Daha sonra diplomatik kuryeler eşliğinde Türk Hava Yolları’nın İstanbul seferlerine konulan oy torbaları, Türkiye’ye getirildi ve kolluk kuvvetleri nezaretinde Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna götürülecek.

Litvanya’da ise, Türkiye’nin Vilnius Büyükelçiliği’nde 6-7 Mayıs tarihleri arasında oy kullanma işlemleri gerçekleştirildi. Oy pusulaları, sandıklardan çıkartıldıktan sonra diplomatik torbalara konulup mühürlendikten sonra Vilnius Büyükelçiliği’nde muhafaza edildi. Daha sonra oy torbaları, diplomatik kuryeler ve siyasi parti temsilcilerinin eşliğinde Türk Hava Yolları’nın İstanbul seferlerine konuldu ve Türkiye’ye getirildi. Kolluk kuvvetleri nezaretinde Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna teslim edilecek.

Yunanistan’da ise Atina-Pire Başkonsolosluğunda 29 Nisan’da başlayan oy kullanma işlemi, dün akşam saat 21.00’de sona erdi. Mühürlü oy çuvalları, diplomatik kurye ve parti temsilcilerinin eşliğinde araç konvoyuyla Atina’daki Eleftherios Venizelos Uluslararası Havalimanı’na nakledildi. Çuvallar, Türk Hava Yolları uçağıyla İstanbul’a götürülerek Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna teslim edilecek.

Portekiz’de ise, Türkiye’nin Lizbon Büyükelçiliği’nde ilk defa yapılan oy kullanma işlemi sonrasında, 1484 kayıtlı seçmenin kullandığı oy pusulaları da diplomatik kuryeler eşliğinde Türk Hava Yolları’nın Lizbon-İstanbul seferiyle Türkiye’ye getirilerek Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna teslim edilecek.

 

Exit mobile version