Türkiye’nin Helsinki Büyükelçiliğine saldırı!

Finlandiya'da, Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliğinin girişine boyalı ve sis bombalı saldırı düzenlendi.

turkiye nin helsinki buyukelciligine saldiri habermeydan

Türkiye’nin Helsinki Büyükelçiliğine saldırı!

Finlandiya’da, Türkiye’nin Helsinki Büyükelçiliğinin girişine boyalı ve sis bombalı saldırı düzenlendi.

Helsinki Polisinin X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Büyükelçilikte görülen dumanın ardından polis ve kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Yetkililer binaya atılan bir sis bombası nedeniyle dumanların görüldüğünü, binada yangın çıkmadığını ve tehlike oluşturacak bir durumun söz konusu olmadığını aktardı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre olayın yaşandığı sıralarda 4 kişilik bir grubun Büyükelçilik etrafında dolaştığı ve olayın hemen ardından bölgeden ayrıldıkları tespit edildi. Saldırıya ilişkin henüz yakalanan olmadı.

Emniyet makamları soruşturmayla ilgili ayrıntıların 26 Ekim perşembe günü paylaşılacağını duyurdu.
Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, saldırıya tepki göstererek, “Bugün Türk Büyükelçiliğinde meydana gelen vandalizmden üzüntü duyuyorum.” ifadesini kullandı.

Valtonen, X sosyal medya hesabından, “Bugün Türk Büyükelçiliğinde meydana gelen vandalizmden üzüntü duyuyorum. Diplomatik misyonlara yönelik düşmanca eylemler kesinlikle kabul edilemez. Polis konuyu soruşturuyor, yakında ne olduğuna dair daha fazla bilgiye sahip olacağımıza inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version