Türkiye’den İran’a taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin, helikopter kazasında hayatını kaybetmesi dolayısıyla taziye paylaşımında bulundu.

Iran habermeydan

Türkiye’den İran’a taziye mesajı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindekilerin, helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle sosyal medya hesabından taziye paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı paylaşımda, “Geçirdiği helikopter kazasında maalesef vefat ettiğini öğrendiğimiz değerli mevkîdaşım, kardeşim, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye, Cenabıallah’tan rahmet niyaz ediyorum.” ifadesini kullandı.

Merhum Reisi ile aynı helikopterde hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı ve diğer kişilere de Allah’tan rahmet temennilerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Başta İran İslam Cumhuriyeti’nin Dini Lideri Sayın Ali Hamaney olmak üzere dost ve kardeş İran halkına, hükûmetine, Sayın Reisi’nin ve diğer merhumların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum. Görevde olduğu süre boyunca İran halkının ve bölgemizin huzuru için verdiği çabalara bizzat şahitlik eden bir mevkîdaşı olarak Sayın Reisi’yi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız.”

İletişim Başkanı Altun’dan taziye mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyetin vefatı üzerine sosyal medya hesabından taziye paylaşımında bulundu.

İletişim Başkanı Altun, paylaşımında şunları kaydetti:

“Elim helikopter kazasında vefat eden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye, İran Dışişleri Bakanı Sayın Hüseyin Emir Abdullahiyan’a ve beraberlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Dost ve kardeş İran halkına ve vefat edenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

 

Exit mobile version