Trump’ın Türkiye Potu: Erdoğan Yerine Orban Dedi!

ABD Başkanlık Seçimleri için çalışmalarını sürdüren Donald Trump, Türkiye'nin lideri olarak yanlışlıkla Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı andı.

trump 1

ABD’de başkanlık seçimi için çalışmalar başladı. Önümüzdeki yılın Kasım ayında yapılacak seçimde, ilk olarak partilerin aday belirleme sürecine girildi. Demokrat Parti’de mevcut başkan Joe Biden’ın aday olma isteğiyle birlikte birçok farklı opsiyon da öne çıkmakta. Demokratlar cephesinde devam eden aday tartışmalarının bir benzeri Cumhuriyetçiler için de geçerli. Günümüzde de büyük bir kitlesi bulunan Donald Trump’ın yeniden aday olma ihtimali yüksek görülürken, bir yandan da parti içerisinde etkili birçok ismin de adaylık için çalışmalara giriştiği biliniyor.

2024 Seçimleri için çalışmalarını sürdüren eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin güçlü olduğu birçok şehirde mitingler düzenliyor. Cumhuriyetçi seçmeni yanına çekmek için propaganda sürecine devam eden ünlü iş adamı, dün yaptığı bir mitingde sürpriz cümle sarf etti. Dış politikayla ilgili söylediği sözlerde bir liderin adını vermek isteyen Trump, tam da bu esnada önemli bir hata yaptı. Macaristan Başbakanı Viktor Orban’dan bahsederken, Orban hakkında “Türkiye’nin lideri” sözlerini sarf etti.

Konuşma içerisinde, “Viktor Orban diye biri var, onu duyanınız var mı? O belki de dünyanın en güçlü liderlerinden biri. O Türkiye’nin lideri” sözlerini geçiren Trump; bu bilgi hatasını ilerleyen dakikalarda da düzeltmedi. Macaristan ve Türkiye’yi karıştıran eski ABD Başkanı, konuşmanın ilerleyen kısmında bu konuda bir hata daha yaptı. Orban’ın ülkesinin Rusya’ya sınır komşusu olduğunu söyleyen Cumhuriyetçi lider, bu cümlesiyle de önemli bir yanlış yapmış oldu. Hem Macaristan hem de Türkiye’nin Rusya’ya komşu olmaması, Trump’ın bir konuşma içerisinde ikinci büyük potu kırmasına neden oldu.

Donald Trump’la yakın ilişkileri olduğu bilinen Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Trump’ın 2020’de seçimi kaybetmesi sonrasında da eski başkana destek mesajı göndermişti. O dönemde Trump’a mücadele etmesi gerektiğini belirten Macaristan Başbakanı, bu yılın başlarında ise Trump’ın geri gelmesine dair isteklerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Viktor Orban’ın bu yıl başında Trump’la ilgili söylediği sözlerde, Amerika’yı yeniden harika yapabileceği ve Dünya’ya barış getireceğine dair temenniler de bulunmaktaydı.

Kamuoyu içerisinde yaptığı konuşmalarda birçok kez bilgi hatası yapan Donald Trump, bu gibi konularda hiçbir açıklama yapmamayı tercih ediyor. Geçmişte hem Orban hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yakın ilişkileri bulunan ünlü siyasetçi, 77 yaşında bir kez daha ABD Başkanı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Exit mobile version