Trump, sivil dolandırıcılık davasında tekrar ifade verme talebini reddetti

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sivil dolandırıcılık davasında tekrar ifade vermeyeceğini açıkladı.

trump dava habermeydan

Trump, sivil dolandırıcılık davasında tekrar ifade verme talebini reddetti.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın New York’taki sivil dolandırıcılık davası devam ediyor. Trump, bugün hakim karşısına çıkacakken planlarını değiştirdiğini belirtti. Kendi sosyal medya platformu Truth Social’da yaptığı açıklamada, “Zaten her şeyi söyledim. Bu, New York işletmelerini dışlamaktan başka bir işe yaramayacak tamamen seçim müdahalesi, cadı avı bir durum. Pazartesi günü ifade vermeyeceğim” dedi.

Trump’ın avukatı Christopher Kise de açıklamasında, “Anayasaya aykırı şekilde konuşma yasağı getiren bir yargıçla karşı karşıya olduğumuz ve Trump’ın ve mali işlemlere dahil olan diğerlerinin ifadesini göz ardı ettiğimiz iddiaları üzerine pek fazla söylenecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Başsavcı Letitia James ise Trump’ın kararına ilişkin şunları söyledi: “Donald Trump mali dolandırıcılık davamızda ifade vermişti. O tekrar ifade verse ya da vermesse de, yıllarca dolandırıcılık yaptığını ve haksız yere kendisini ve ailesini zenginleştirdiğini kanıtladık. Kanıtlar gerçekliği yansıtır.”

Dava, 2022’nin Eylül ayında New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılmıştı. Trump ve oğulları Donald Jr. ile Eric Trump, Trump Organization ve bazı yöneticiler, mal varlıklarının değerini yüksek göstermek ve on yıl boyunca yanlış bilgilendirme yaparak banka kredileri ve sigorta işlemlerinde avantaj elde etmekle suçlanıyorlardı. Donald Trump Jr. ve Eric Trump geçtiğimiz ay ifade vermişti. Trump, davanın başından beri bunu “cadı avı” ve “siyasi bir komplo” olarak nitelemişti.

Başsavcılık, Trump ve oğulları için en az 250 milyon dolar para cezası talep etmişti. Ayrıca, New York’taki iş faaliyetlerinin yasaklanması ve Trump ile şirketine beş yıllık ticari gayrimenkul yasağı getirilmesini istemişlerdi.

Mahkeme Yargıcı Arthur Engoron, Trump’ın mahkeme personeli hakkında eleştiri yapmasını engellemek için konuşma yasağı getirmişti. Ekim ayından beri devam eden davanın, bu hafta tanıkların ifade verme sürecinin sonlanması ve Ocak ayında sonuçlanması bekleniyor.

Exit mobile version