Tesla Cybertruck’un 61.000 dolarlık versiyonu için satışlar Perşembe günü başlıyor

Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın 'radikal' olarak tanımladığı elektrikli pikap olan Cybertruck'ın satışları Perşembe günü başlıyor.

tesla habermeydan

Tesla Cybertruck’un 61.000 dolarlık versiyonu için satışlar Perşembe günü başlıyor.

Elon Musk’ın yatırımcı beklentilerini yumuşatmasının ardından, uzun süredir ertelenen ve gündemde olan Tesla Cybertruck’ın 60.990 dolarlık fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Bu, aracın 2019’da duyurulduğu fiyatın neredeyse iki katı demek. Cybertruck, Tesla’nın yaklaşık dört yıldır piyasaya sürdüğü ilk yeni modeli olma özelliği taşıyor ve şirketin yenilikçi araçlar konusundaki itibarı açısından büyük önem taşıyor.

Pikap, parlak paslanmaz çelikten yapılmış ve oldukça az kıvrıma sahip. Musk, aracın tasarımında 1977 yapımı James Bond filmi “The Spy Who Loved Me”‘deki denizaltıya dönüşen arabadan ilham aldığını belirtiyor.

Musk, Texas’ta düzenlenen bir etkinlikte Cybertruck’ı sahneye sürdü ve ardından birkaç müşteriye araçlarını teslim etti. Kalabalığın alkışları arasında konuşan Musk, ‘Sonunda gelecek gibi gözüküyor’ dedi ve Cybertruck’ın bir Porsche 911’i çektiği ve benzinle çalışan bir 911’i kısa bir yarışta geride bıraktığına dair bir videoyu paylaştı.

Ancak Musk, etkinlikte araçların fiyatlarını detaylandırmadı. Tesla’nın web sitesi, en yüksek performanslı varyant olan ‘Cyberbeast’ ve bir diğer türünün yaklaşık olarak 100 bin dolar ile 80 bin dolar arasında satılacağını gösteriyor; bu modellerin satışı önümüzdeki yıl bekleniyor. Aracın arkadan çekişli versiyonu ise yaklaşık 61 bin dolarlık fiyatla 2025’te piyasaya sürülecek.

Tesla’nın CEO’su, önceki yıllarda Cybertruck’ın 40 bin dolardan başlayan bir fiyatla satışa çıkacağını ve en üst modelin tek bir şarjla yaklaşık 805 km yol yapabileceğini belirtmişti.

Ancak üretim sürecindeki zorluklar nedeniyle ilk teslimatlar öngörülen tarihten iki yıl sonra gerçekleşti. Musk, yeni teknoloji ve tasarımın hacimli üretimde devasa zorluklar oluşturduğunu vurguluyor. Uzmanlara göre, Cybertruck’ın benzersiz gövde malzemesi ve tasarımı, üretimde ek maliyet ve karmaşıklıklara yol açıyor. Ayrıca, geleneksel pikap müşterilerini etkileme riski de bulunuyor.

Tesla’nın Tasarım Şefi, 2019’da aracın zırhlı camından yapılmış penceresini gösterirken metal bir top kullandı ve beklenmedik bir şekilde cam kırılmıştı. Musk, birkaç yıl önce, eğer Cybertruck tasarımı beğenilmezse, Tesla’nın ‘normal görünümlü bir pikap inşa edebileceğini’ söylemişti. Ancak son dönemde yaptığı açıklamalarda modelin yenilendiğini vurguluyor.

Cybertruck, planlanandan iki yıl sonra piyasaya sürülüyor ve Ford’un F-150 Lightning’i, Rivian Otomotiv’in R1T’si ve General Motors’un Hummer EV’si gibi modellerle rekabet edecek. Bu rakipler arasında R1T’nin başlangıç fiyatı 73 bin dolar, F-150’ün ise 50 bin dolar civarında. Daha büyük ve güçlü olan Hummer EV ise 96 bin dolardan daha yüksek bir fiyatla satılıyor. Cybertruck için bir milyondan fazla kişi, rezervasyon yapmak için 100 dolarlık depozito ödemişti.

Analistler, Cybertruck’ın SUV’lerden daha küçük bir pazarı hedeflemesine rağmen beklenenden iyi bir satış performansı göstereceğini düşünüyor.

Exit mobile version