Suikastın ardından Hamaney’den ilk açıklama

İran'ın dini lideri Hamaney, Hizbullah liderine yönelik ölümcül saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada, İsrail'i "kuduz köpek" olarak nitelendirdi. Hamaney, konuşmasında Müslümanlara da bir çağrıda bulunarak, birlik ve dayanışma vurgusu yaptı.

hamaney habermeydan

Suikastın ardından Hamaney’den ilk açıklama…

İran lideri Ali Hamaney, İsrail’in Lübnan’da gerçekleştirdiği ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın hayatını kaybetmesine neden olan kanlı saldırılarla ilgili olarak bir yazılı açıklama yaptı.

Konuşmasında, İsrail’den ‘kuduz köpek’ olarak bahseden İran’ın dini lideri, “İsrail’in Gazze’deki bir yıllık savaşından ders çıkarmadığını” söyledi ve Tel Aviv yönetiminin “Kadınların, çocukların ve sivillerin topluca öldürülmesinin direniş örgütünün güçlü yapısına etki edemeyeceğini ve onu yok edemeyeceğini anlayamadığını” vurguladı.

Hamaney, “Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah’ın yanında ve onu destekliyor. Bu bölgenin geleceğini, Hizbullah liderliğindeki direniş güçleri belirleyecek. Allah’ın izniyle Lübnan, düşmanı pişman edecek” dedi.

İsrail’in Gazze’de uyguladığı ‘aynı aptalca politikayı Lübnan’da denediğini’ kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyonist suçlular, Hizbullah’ın güçlü yapısına önemli bir zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmeliler. Lübnan’da savunmasız insanların öldürülmesi, siyonist kuduz köpeğin vahşetini bir kez daha herkese gösterdi. Gaspçı rejimin liderlerinin dar görüşlülüğünü ve aptalca politikasını da kanıtladı.Bölgenin tüm direniş güçleri Hizbullah’ın yanında ve onu desteklemekte. Bu bölgenin kaderi direniş güçleri tarafından belirlenecek ve onların başında Hizbullah var.”

Hamaney konuşmasında yanı sıra Müslümanlara da çağrı yaptı. “Tüm Müslümanların, kaynaklarıyla Lübnan halkı ve Hizbullah’ın yanında gururla durması, gaspçı, zalim ve kötü rejime karşı koymada ona yardım etmesi zorunludur” ifadelerini kullanan İran’ın dini lideri, konuşmasında Nasrallah’tan söz etmedi. İsrail ordusu geçtiğimiz saatlerde resmi olarak Nasrallah’ı öldürdüklerini duyurmuştu, Hizbullah yaptığı son açıklamada bu haberi doğruladı.

Exit mobile version