Rusya’dan diplomatlara casusluk iddiası

Rusya, casusluk şüphesiyle 6 İngiliz diplomatın akreditasyonunu iptal etti.

rusya habermeydan

Rusya’dan diplomatlara casusluk iddiası…

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), casusluk faaliyetlerinde bulundukları ve ülke güvenliğine tehdit oluşturdukları gerekçesiyle 6 İngiliz diplomatın akreditasyonunun iptal edildiğini açıkladı.

FSB’nin açıklamasında, İngiltere’nin uluslararası askeri ve siyasi durumu daha da gerginleştirme sürecini koordine ettiğine dair bazı belgelerin Rus istihbaratı tarafından ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, “Bu belgeler, İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Doğu Avrupa ve Orta Asya Müdürlüğü’nün Rusya ve eski Sovyetler Birliği ülkelerine yönelik yıkıcı siyasetini yönettiğini gösteriyor.” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu birimin, Ukrayna’daki savaşın başlamasının ardından Rusya’yı stratejik olarak yenilgiye uğratmak amacıyla bir istihbarat birimine dönüştürüldüğü ileri sürülen açıklamada, Moskova’ya gönderilen bazı İngiliz diplomatların faaliyetlerinin “ülke güvenliğini tehdit ettiği” vurgulandı.

Bu bağlamda, elde edilen belgelere dayanarak İngiltere’nin düşmanca adımlarına karşılık olarak Moskova Büyükelçiliği’nde görevli 6 diplomatın akreditasyonunun iptal edildiği ve bu kişilerin keşif ve yıkıcı faaliyetlerde bulunduklarının tespit edildiği belirtildi.

FSB ayrıca, akreditasyonu iptal edilen diplomatların fotoğraflarını da kamuoyuyla paylaştı.

Exit mobile version