Rusya Savunma Bakanlığı: 600 Ukrayna askeri öldürüldü

Makiivka şehrinde 89 Rus askerinin ölümüne neden olan Ukrayna'nın saldırısının ardından Moskova'dan misilleme saldırısı geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Kramatorsk bölgesine düzenledikleri füze saldırısı sonucu 600 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

Igor Konasenkov Habermeydan 1

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus istihbaratının desteğiyle Ukrayna askerlerinin konuşlandığı noktanın belirlendiğini söyleyerek, bu istihbaratın bazı bağımsız kanallarca doğrulandığını belirtti. Konaşenkov, şehirdeki 28 numaralı yurtta 700’den fazla, 47 numaralı yurtta ise 600’den fazla Ukrayna askeri bulunduğunu kaydetti. Konaşenkov, “Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin geçici olarak konuşlandığı bu noktalara düzenlenen büyük çaplı füze saldırısı sonucunda 600’den fazla Ukrayna askerinin etkisiz hale getirildiğini” öne sürdü. Ayrıca Rus Hava Kuvvetlerinin son bir günde Ukrayna ordusuna ait 5 savaş uçağı düşürdüğünü aktaran Konaşenkov, “Harkiv bölgesindeki Lozovoye yakınlarında Su-27, Harkiv bölgesindeki İzyum yakınlarında Su-24, Novıy Donbas ve Nikolaypolye yakınlarında 2 Su-25, Donetsk bölgesinde Veseloye yakınlarında Mig-29 model savaş uçaklarını vurduk.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın, 600’den fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğü yönündeki açıklaması Ukrayna tarafından yalanlandı. Kramatorsk Belediye Başkanı Oleksandr Honcharenko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada , “Rusya’nın gece boyunca gerçekleştirdiği füze saldırılarında 2 okul, 8 apartman ve 1 otoparkta hasar oluştu. Hiçbir can kaybı olmadı” dedi.

Ukrayna’nın Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko ise yaptığı açıklamada, “Düşman gece yarısından sonra, Kramatorsk’a 7 ve Konstantinovka’ya 2 roket saldırısı düzenledi. Kramatorsk’ta bir eğitim kurumu, bir sanayi tesisi ve bir garaj, Konstantinovka’da da bir sanayi bölgesi hasar gördü. Neyse ki can kaybı olmadı.”

Exit mobile version