Rusya, Herson kentini vurdu

Rus güçlerinin Herson kentine düzenlediği saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 58 kişi de yaralandı.

rusya herson saldiri habermeydan 2

Rusya, Ukrayna savaşı neredeyse bir yıla yaklaşırken acı haberler gelmeye devam ediyor. Kasım ayında Herson bölgesinden çekilen Rus birlikleri şehir merkezine tekrar hava saldırısı gerçekleştirdi.

Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşenko, 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 58 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bazı konutlarda ve idari binalarda hasar meydana gelirken, yollardaki bazı araçlar da kullanılamaz hale geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus güçlerinin Herson’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdi.

Rus ordusunu Ukrayna’da sivilleri hedef almakla suçlayan Zelenskiy, “Herson, cumartesi sabah, Noel arifesinde, şehrin orta kesiminde. Bunlar askeri tesisler değil. Bu, kurallara göre bir savaş değil, bu bir terördür, korkutmak ve zevk için öldürmektir. Sosyal medya platformları büyük ihtimalle bu fotoğrafları ‘hassas içerik’ olarak işaretleyecek. Ancak bu hassas içerik değil, Ukrayna’nın ve Ukraynalıların gerçek hayatı” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus birliklerinin son 24 saat içerisinde Bakhmut kenti yakınlarındaki yerleşim birimlerine tank, havan, top ve roketatarlarla saldırdığını duyurdu.

Genelkurmay’ın açıklamasında göre bölgeye, 3 füze saldırısı, 10 hava saldırısı ve 62 çoklu fırlatma roket sistemi saldırısı düzenlendi.

Exit mobile version